Τροχαίο στον Κηφισό: «Ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης, απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα..»

Στις καταθέσεις τους για το απίστευτο δυστύχημα στον Κηφισό, οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι ο 64χρονος οδηγός της νταλίκας, στις 02:45 τη νύχτα της 12ης Φεβρουαρίου, στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τον παράδρομο της Λ. Κηφισού, είχε βρεθεί «να οδηγεί το ίδιο όχημα υπό την επήρεια οινοπνεύματος σε ποσοστό 0,22», σε έλεγχο της Τροχαίας.
Ο οδηγός, στην προανακριτική του κατάθεση, υποστηρίζει ότι έτρεχε μόλις με 60 χιλιόμετρα την ώρα, καθώς και ότι δεν είχε καταναλώσει πολύ αλκοόλ.
«Ήμουν σε φιλικό σπίτι και διασκεδάζαμε. Μου τηλεφώνησε ο δεύτερος οδηγός της νταλίκας και μου ζήτησε εκτάκτως να κάνω εγώ το δρομολόγιο. Δέχτηκα γιατί αν και είχα πιει κρασί ένιωθα καλά. Έτρεχα με 60 χλμ όμως δεν “άκουσε” το τιμόνι», υποστήριξε στους αστυνομικούς ο 64χρονος.
Ενώπιον του ανακριτή όπου θα οδηγηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ο 64χρονος αναμένεται να επικαλεστεί την εκδοχή της βλάβης του βαρέος οχήματος ενώ έχει ήδη ζητήσει να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί τι δεν πήγε καλά το μοιραίο πρωί της Τετάρτης.

Καίνε” τον οδηγό οι καταθέσεις των αστυνομικών
Στις καταθέσεις τους ωστόσο, οι αστυνομικοί τον περιγράφουν ως μεθυσμένο που μύριζε έντονα αλκοόλ.
«Βγήκε από το αυτοκίνητο και ήταν εμφανώς μεθυσμένος», υποστηρίζει ο ένας αστυνομικός ενώ άλλος συνάδελφός του αναφέρει: «Ο οδηγός ήταν προφανώς σε κατάσταση μέθης αφού απέπνεε έντονη οσμή οινοπνεύματος. Είχε μάτια ερυθρά, λαθερά, είχε ομιλία συγκεχυμένη και ασταθές βάδισμα…».
Στην κατάθεσή του ακόμη ένας αστυνομικός υποστηρίζει ότι κατά τον έλεγχο του οχήματος διαπιστώθηκε ότι το όχημα «στερείται άδειας κυκλοφορίας, κρατικών πινακίδων, ασφαλιστηρίου, δελτίου ΚΤΕΟ, βεβαίωσης καλής λειτουργίας ταχογράφου καθώς και του απαιτούμενου τσιπ».
Επίσης, ο αστυνομικός επισημαίνει ότι «ο φερόμενος αριθμός πλαισίου του οχήματος είναι ακαταχώρητος στην τερματική της υπηρεσίας μου και δεν προκύπτουν τίτλοι ιδιοκτησίας του όπως επίσης και το νόμιμο της εισαγωγής του στη χώρα…».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πινακίδες που έφερε η νταλίκα αντιστοιχούν σε άλλο που έχει διαφορετικό αριθμό πλαισίου. Επιπλέον, υπογραμμίζεται στη δικογραφία πως «κατά τον έλεγχο των ταχογράφων διαπιστώθηκε ότι οι οδηγοί το οδηγούσαν πάρα πολλές ώρες χωρίς τα προβλεπόμενα διαλείμματα».
Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες καταθέτει στην αστυνομία ότι ο κατηγορούμενος οδηγός καθυστέρησε να κατέβει από το όχημα του.
«Μου έκανε εντύπωση πως όταν κατέβηκε δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους τραυματίες » αναφέρει χαρακτηριστικά.
Τα τραγικά δευτερόλεπτα της ξέφρενης πορείας της νταλίκας καταγράφονται στην κατάθεση ενός δεύτερου αυτόπτη μάρτυρα που είδε το όχημα εκτός ελέγχου παρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του.
«Βλέπω στο ρεύμα προς Λαμία μια νταλίκα να ανεβαίνει την κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού, να καταστρέφει τις μπάρες, να εισέρχεται κάθετα στο αντίθετο ρεύμα …Συγκρούστηκε με δύο αυτοκίνητα και τα εξέτρεψε και τα δυο , το ένα προς τις δεξιές μπάρες του ρεύματος προς Πειραιά και το άλλο το ανέβασε στην κεντρική νησίδα της Λ. Κηφισού…. Σταματήσαμε και πήγαμε προς το μέρος των οχημάτων. Ο οδηγός της νταλίκας έδειχνε σαν χαμένος», υπογραμμίζει.
_____________

* news247.gr