“Με δεδομένο ότι το πρόγραμμα μετεγκατάστασης έχει αποτύχει, πώς ακριβώς αντιμετωπίζεται το μεταναστευτικό;”

Σχόλιο Αστυνομικού σε μάχιμη Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ με θητεία στο Αλλοδαπών με αφορμή την εκπομπή στο κανάλι της Βουλής.

FB_IMG_1525996592320

“Ανωμαλία? Ψυχαναγκασμός? 15 χρόνια στο αλλοδαπών μου άφησαν κουσουρι τελικά… το κακό είναι ότι με τόσα χρόνια εμπειρίας στο μεταναστευτικό κ υπηρετώντας σχεδόν σε όλα τα επίπεδα είτε ως μάχιμος είτε ως επιτελικός, αντιλαμβάνομαι την ξύλινη γλώσσα κ τον αν κάποιος κατανοεί πλήρως για τι μιλάει…
Δεν θα σταθώ σε όρους μετεγκατάσταση, ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή, frontex, ΔΟΜ κλπ που θα κουράσουν, καθώς δεν τους γνωρίζει ο κόσμος. Θα ρωτήσω όμως κάτι που ακούστηκε αλλά πέρασε στα “ψιλά”.

Είπε λοιπόν κάποιος από το σεβαστό πάνελ “δεν έχουμε τις ροές του 2015, δηλαδή κοντά στα 850.000 άτομα, έχουμε πολύ λιγότερες”.

Με δεδομένο ότι το πρόγραμμα μετεγκατάστασης έχει αποτύχει – ακούστηκε κ αυτό λίγο αργότερα- πως ακριβώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα? Αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται? Δεν μπορεί να “λιαζονται” ακόμα!!! Τρείς χειμώνες περάσανε κ άλλοι δύο υπουργοί αρμόδιοι επί του θέματος έχουν αναλάβει!

Είναι δεδομένο ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικά σε Ευρωπαϊκό – εθνικό επίπεδο για το μεταναστευτικό .

Εύχομαι κ ελπίζω οι άνθρωποι που θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις να είναι γνώστες του θέματος κ χωρίς ιδεολογικές προκαταλήψεις (ακροδεξιές ή ακροαριστερες).
Υγ. Τη συνοριοφυλακή σε αυτή την χώρα θα μας την επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι αφού δεν καταφέραμε εμείς να στηρίξουμε την ήδη υπάρχουσα.”.