ΤΡΙΚΑΛΑ: Στον Εισαγελέα για την παράνομη αγοραπωλησία βρεφών.

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων με κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος των 7συλληφθέντων, για τα αδικήματα της παράνομης υιοθεσίας και της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωσης, οδηγήθηκαν τα 7μέλη της εγκληματικής οργάνωσης παράνομης αγοραπωλησίας βρεφών, την οποία εξάρθρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων.

image

Όπως ανέφεραν στη συνέντευξη τύπου (24/09)στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Γραβάνης και ο Διοικητής της Ασφάλειας Τρικάλων Δημήτρης Μήτραινας, μεταξύ των συλληφθέντων είναι  ένας 48χρονος συμβολαιογράφος μια 49χρονη δικηγόρος, μια 45χρονη (διαμεσολαβητής), ένας 49χρονος (διαμεσολαβητής), και οι τρεις Βούλγαροι Ρομά- η 29χρονη η οποία γέννησε το βρέφος, και δύο άνδρες, ηλικίας 45 και 33 ετώ. Όλοι παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα Τρικάλων.

Από τις αρχές του περασμενου  Αυγούστου, ζευγάρι Αστυνομικών, προσποιούμενοι το άτεκνο ζευγάρι που επιθυμούσε να υιοθετήσει βρέφος, ήρθαν σε επαφή με τους δύο Τρικαλινούς- τη 45χρονη και τον 49χρονο-, για τους οποίους υπήρχαν αναφορές ότι εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης αγοραπωλησίας βρεφών, ως «διαμεσολαβητές». Το περασμένο Σάββατο (20/09), κατά τη διάρκεια συνάντησης, όπου συμμετείχε και ο 45χρονος Βούλγαρος Ρομά, στον οποίο αποδίδεται ρόλος «αρχηγού» της εγκληματικής ομάδας, ενημέρωσαν τους υποψήφιους θετούς γονείς ότι την Τρίτη(23/09) θα μπορούσαν να παραλάβουν ένα βρέφος 21ημερών, έναντι του χρηματικού ποσού των 10.000 ευρώ. Έπεια από προσυνεννόηση, συναντήθηκαν οι τρεις Βούλγαροι Ρομάμε την 45χρονη (με ρόλο διαμεσολαβητή) και το ζευγάρι των υποψήφιων θετών γονέων (Αστυνομικούς). Κατά τη συνάντηση η 45χρονη παρέλαβε από τους Αστυνομικούς, ως προκαταβολή, το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής επενέβησαν οι Αστυνομικοί και συνέλαβαν τα τέσσερα άτομα, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν η 49χρονη δικηγόρος, ο 48χρονος συμβολαιογράφος καθώς και ο 49χρονος διαμεσολαβητής, γνωρίζοντας την παράνομη δράση της ομάδας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, είχαν συστήσει και μετείχαν σε εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, οργανωμένη δομή και διακριτούς ρόλους, η οποία διενεργούσε παράνομες αγοραπωλησίες βρεφών, σε όλη την ελληνική επικράτεια, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης. Όπως προέκυψε, τα μέλη του κυκλώματος, προσέγγιζαν στη Βουλγαρία, κυρίως ανύπαντρες επίτοκες γυναίκες και τις έπειθαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, να δώσουν τα βρέφη τους, σε παράνομη υιοθεσία, ενώ στη συνέχεια φρόντιζαν να μεταφερθούν σε ελληνικά νοσοκομεία, για τον τοκετό. Στην Ελλάδα τα μέλη του κυκλώματος, εντόπιζαν άτεκνα ζευγάρια, τα οποία εκδήλωναν ενδιαφέρον για υιοθεσία παιδιών και τα έπειθαν να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να γίνει υιοθεσία, ενώ παράλληλα αναλάμβαναν όλες τις διαδικασίες Όπως χαρακτηριστικά επεσήμαναν οι Αξιμωατικοί της ΕΛΑΣ, μετά την εκδήλωση σχετικού ενδιαφέροντος από υποψήφια ζευγάρια,σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, εντόπιζαν ταυτόχχρονα 2 ή 3 βρεφη, προκειμένου να επιλέξει το ζευγάρι των υποψήφιων θετών γονέων. Μέχρι στιγμής έχει εξακριβωθεί η εμπολοκή των συλληφθέντων σε έντεκα τουλάχιστον παράνομες υιοθεσίες βρεφών, που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας την τελευταία επταετία.

Οι έρευνες, συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών, καθώς και η τυχόν συμμετοχή και άλλων ατόμων.