ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Στη διάθεση του Α.Λοβέρδου τα ονόματα των παιδόφιλων εκπαιδευτικών.

Τα ονοματα των παιδόφιλων εκπαιδευτικων, διαβιβάστηκαν στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, από τον προισταμενο της διωξης ηλεκτρονικου εγκληματος .

Είχε προηγηθεί η δέσμευση του Ανδρέα Λοβέρδου, στον προιστάμενο της Διώξης Ηλεκτρονικού Εγκήματος, ο οποίος σε κοινή τους συνάνστηση στο Κοινωνικό Σχολείο, ενημέρωσε τον Υπουργό Παιδείας, για περιπτώσεις παιδόφιλων εκπαιδευτικών οι οποι παρέμεναν στην ενεργό υπηρσία μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, με τον αρμόδιο Υπουργό να έχει δεσμευτεί ότι εκπαιδευτικοί οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, θα τίθενται άμεσα σε αργία .

Νωρίς το μεσημέρι (24/09) απεστάλησαν τα ονόματα όλων των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών -Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης- στον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας. Ο Πανεπιστημιακός με έδρα στην Πάτρα, είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας το 2009. Σύμφωνα με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, με τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, με δική της παρέμβαση “εκδόθηκε (25/09) μία διαπιστωτική πράξη όπου τίθεται σε αυτοδίκαιη αργία ο κύριος”.

Σε άλλη περίπτωση, δάσκαλος σε Δημοτικό Σχολείο της Δράμας, ο οποίος είχε κατηγορηθεί με τον γιο του για κατοχή πορνογραφικού υλικού. Είχε παραπεμφθεί στο Α’βάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, απο το οποίο έλαβε απαλακτική απόφαση, και παραπέμφθηκε στο Β’ βάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο με την ίδια έκβαση, με την υπόθεση -ακόμα- να εκκρεμεί στην Δικαιοσύνη. Επίσης αλλη περίπτωση αφορά καθηγητή γυμνασίου της Γλυφάδας, αλλά και τριών δασκάλων σε δημοτικά σχολεία του Ρεθύμνου, και του Κιλκίς .

Σύμφωνα με τον Κ. Ζαμπίδη, Δ/ντης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, ο εκπαιδευτικός, “παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό, τέθηκε σε αργία, αθώωθηκε και μετά την κοινοποίηση της απόφασης ο υπουργός, με διαπιστωτική του πράξη, τον επανέφερε από τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Δεν τον χρησιμοποιήσαμε μέχρι τον Ιούνιο γιατί ο υπουργός έκανε αναπομπή την απόφαση του πρωτοβάθμιου στο δευτεροβάθμιο, λόγω της υπόθεσης. Ήθελε να τη “φιλτράρει” ακόμα περισσότερο. Εκδικάστηκε και στο δευτεροβάθμιο, στο οποίο επίσης αθωώθηκε κι εφόσον αθωώθηκε και πειθαρχικά τελεσιδίκησε, επανήλθε κανονικά από τον Σεπτέμβριο στο καθήκον του.”

Κυκλοι του Υπουργείου Παιδείας, τονίζουν “όταν ένας εκπαιδευτικός συλλαμβάνεται για παιδεραστία και ασκείται δίωξη εναντίον του, τιθεται σε αυτοδίκαιη ή δυνητικη αργία και δεν ξαναμπαίνει σε τάξη έως ότου ολοκληρωθεί το δικαστήριο”.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αρμόδιος Υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος για την υπόθεση με τους παιδόφιλους εκπαιδευτικούς οι οποίοι παραμένουν στην υπηρεσία τους, και εξακολουθούν να διδάσκουν, μέχρι να τελεσιδικήσει η ποινική τους υπόθεση στο ακροατήριο. «Στο πλαίσιο του κοινωνικού σχολείου, των δράσεων που κάνουμε στο πλάι των μαθημάτων για τη διαμόρφωση προσωπικοτήτων, έχουμε συμπεριλάβει και την προσπάθεια αντιμετώπισης του εγκλήματος μέσω του διαδικτύου. Κυρίως στο πρόβλημα που αφορά την παιδοφιλία, τους παιδόφιλους εκείνους που βρίσκουν μέσα από το διαδίκτυο τρόπους να πλησιάζουν τα μικρά παιδιά. Αυτή τη δράση την προωθεί το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Κικίλιας με βασικό συνεργάτη την Υπηρεσία δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος και τον Ταξίαρχο κ. Σφακιανάκη. Ο κ. Σφακιανάκης ήρθε πριν από τρεις ημέρες στο Υπουργείο μας και ανέπτυξε λεπτομέρειες σχετικά με τη δράση αυτή. Έδωσε τον αριθμό των παιδόφιλων, που είναι κοντά στους 1.000 και μας είπε ότι τους ξέρει όλους. Μας είπε ότι όλοι έχουν συλληφθεί και μας έδωσε την πληροφορία ότι κάποιοι από αυτούς, μάλιστα ο αριθμός που μας έδωσε χθες είναι μικρότερος από αυτόν που μας έδωσε σήμερα, είναι και μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα ακόμη. Έκανα αίτημα, όπως ενημέρωσα χθες τη Βουλή, να μου αποσταλούν τα ονόματα και επικοινώνησα με την αρμόδια Εισαγγελέα. Θα τα έχω σήμερα. Όλοι αυτοί όσοι και να είναι, ότι και να είναι θα τεθούν αμέσως εκτός εκπαιδευτικού συστήματος. Και όπως είπα χθες στη Βουλή, μπορούν να πάνε οπουδήποτε, στη δικαιοσύνη με τους δικηγόρους τους για να προασπίσουν τα επιχειρήματά τους, μπορούν να πάνε και στον Πάπα της Ρώμης, αλλά μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα δεν θα είναι».