“Τρεις οικογένειες έχασαν για πάντα την κανονικότητα ζωής. Κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν για χάος, αναρχία και κοινωνική αναταραχή”

Η μέρα δεν ενδείκνυται για σκοπιμότητες και εκμετάλλευση, η 6η Δεκέμβρη έχει σημαδέψει την Ελληνική κοινωνία και την Αστυνομία, και 12χρόνια μετά, μια αποτίμηση Αστυνομικού για εκείνα τα λίγα λεπτά πριν και το χάος που ακολούθησε

«Δώδεκα ολόκληρα χρόνια πέρασαν από το μοιραίο εκείνο βράδυ που ένας νέος άνθρωπος έπεφτε νεκρός από πυρά αστυνομικού. Τα λάθη εκατέρωθεν πολλά, τόσα πολλά που επιβεβαίωσαν το σοφό ρητό «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος»! Το αποτέλεσμα σκληρό για όλους τους εμπλεκομένους. Κρίθηκε στις δικαστικές αίθουσες και όσες κι αν ήταν οι ποινές, το μέλλον άλλαξε ριζικά για όλους.

Τρεις οικογένειες έχασαν για πάντα την κανονικότητά τους στη ζωή, δίνοντας άθελά τους, το έναυσμα στη διαπλοκή, στα πολιτικά συμφέροντα, στους άμυαλους, στους αδίστακτους, στους συμφεροντολόγους και στους επίδοξους, να βεβηλώσουν, να πατήσουν επί πτωμάτων για να υψώσουν εαυτό καρπώνονταν το δράμα μιας ολόκληρης κοινωνίας….. Κάποιοι μέσα σ αυτό το χαμό φρόντισαν να εκμεταλλευτούν κάθε δάκρυ, κάθε σταγόνα αίματος, για να επιτύχουν χάος, αναρχία και κοινωνική διαταραχή που χρόνια επιζητούσαν και βόλευε στα σχέδιά τους….

Πρώτη η Αθήνα, έπειτα μια μια όλες οι πόλεις της χώρας, ο τυφλός όχλος έκαψε, αμαύρωσε, καταδίκασε και συντάχτηκε σε μια αυτοκαταστροφική λογική καταδίκης και προσωποποίησης όλων των δεινών στο όνομα της Αστυνομίας. Η Ελληνική Αστυνομία μέσα σε λίγα λεπτά αποδομήθηκε, καταδικάστηκε και από ασπίδα προστασίας μεταμορφώθηκε στα μάτια του κόσμου σε δυνάστη, τιμωρό και δολοφόνο νέων παιδιών……

Οι εκμεταλλευτές του πόνου επέτυχαν για λίγο τον σκοπό τους, ένας πυλώνας της Δημοκρατίας, ένας άγρυπνος φρουρός της κατέρρευσε για λίγο, θυμίζοντας σε όλους ότι η εύθραυστη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες κτίζεται λιθαράκι λιθαράκι με κόπο, μα φτάνει μια άτυχη στιγμή, μια δυνατή ριπή ανέμου για να γκρεμίσει ολόκληρο το οικοδόμημα!», σχολιάζει Αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ για την 6η Δεκέμβρη.

Γ.Μ