Τραυματίες Αστυνομικοί ΔΙΑΣ μεταφέρθηκαν στο 401 ΓΣΝ και δεν τους δέχθηκαν.. κατ εντολή

Αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι η διαδρομή του ασθενοφόρου για το 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με τραυματίες δυο ενστολους  της ΔΙΑΣ άλλαξε καθ’ οδόν.. με εντολή να διακομισθούν σε άλλο Νοσοκομείο.

Βαν επιχείρησε να στρίψει αριστερά, χωρις φωτεινές ενδείξεις του οχήματος, ππαρασύροντας δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ που ακολουθούσαν.

Στό τροχαίο ατύχημα των τεσσάρων Αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Λεωφόρο Νάτο, το απόγευμα της Τρίτη (28/11) οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Ένας από τους Αστυνομικούς, σε πιο σοβαρή κατάσταση, κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθεί στο 401ΓΣΝοσοκομείο.

Ωστόσο στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπως ενημερώθηκαν καθ’ οδόν οι συναδελφοι του τραυματία, δε θα μπορούσε να διακομισθεί «.. γιατί έχουμε δεχτεί έγγραφη εντολή να μην μεταφέρουμε εκεί εν ενεργεία αστυνομικούς», καταγγέλλουν οι Αστυνομικοί.  Ο Αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο και παραμένει  σε νοσηλεία.

Σύμφωνα με την εκδοχή που παραθέτει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη … αγνοούσαν το γεγονός. Ωστόσο έσπευσαν να παραθέσουν ως επίσημη θέση ότι στον κίνδυνο ζωής που αντιμετώπισαν οι Αστυνομικοί διεκομίσθηκαν σε πλησιέστερα Νοσοκομεία προκειμένου να τους παρασχεθούν τος πρώτες βοήθειες.