Συνελήφθησαν εννέα Τουρκικής καταγωγής από την Αντιτρομοκρατική

Εξετάζονται στην Αντιτρομοκρατική ενώ αναμένεται να μεταχθούν ενώπιον του Εισαγγελέα οι εννέα Τουρκικής καταγωγής συλληφθέντες

Εννέα υπήκοοι Τουρκίας- οχτώ άνδρες και μια γυναίκα – συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες (28/11) σε επιχείρηση της ΔΑΕΕΒ στην περιοχή του Νέου Κόσμου και της Καλλιθέας , ύστερα από σχετικό πληροφοριακό δελτίο, το Αντιτρομοκρατικό επιτελείο, ενημερώθηκε για την παρουσία τους στην Αθήνα και προχώρησε σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Τουρκικής καταγωγής υπηκόους που σχετίζονται με το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα (DHKP-C). Μέλη του είχαν συλληφθεί στη Ελλάδα και σε επιχείρηση του Λιμενικού κατά την οποία κατασχέθηκε οπλισμός σε φουσκωτό σκάφος τον Ιούλιο του 2013 στις Οινούσσες. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, εξετάζεται οι συλληφθέντες να σχετίζονται με προπαρασκευαστικές ενέργειες, ενόψει της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις αρχές Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Στους χώρους διαμονής τους σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο, κατασχέθηκαν υλικά για κατασκευή βομβών και πυροκροτητές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, usb, τα κινητά τους τηλέφωνα και ταξιδιωτικά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες έχουν προσαχθεί κι εξετάζονται στην Αντιτρομοκρατική ενώ αναμένεται να μεταχθούν ενώπιον του Εισαγγελέα. Για τα ευρήματα και την πορεία των ερευνών αναμένονται νεότερες ανακοινώσεις, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.