Κάλυμνος: Κατέληξε στα τραύματά του ο Νίκος Χατζηπαύλου- Αβοήθητος 36 ώρες μετά την πτώση του

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση νεκροτομής, για περίπου 36 ώρες, ο 21άχρονος φοιτητής ζούσε χωρίς βοήθεια, τροφή και νερό, εκτεθειμένος στη φύση, μέχρι που κατέληξε από μετατραυματικό σοκ των κακώσεων και τη φυσική εξάντληση.

“Υπολογίζω ότι έζησε για τουλάχιστον μιάμιση μέρα από τον τραυματισμό του. Κάπου ήταν πεσμένος ή κρυμμένος. Ενδεχομένως να είχε ανακτήσει κάποιες αισθήσεις και ο ίδιος κάποια στιγμή και να προσπάθησε να καλυφθεί. Θεωρώ αδύνατον να είχε μετακινηθεί σε απόσταση”, υποστηρίζει ο ιατροδικαστής, Παναγιώτης Κοτρέτσος, ο οποίος διενήργησε τη νεκροτομή στο πτώμα του 21άχρονου φοιτητή Νίκου Χατζηπαύλου.

Ο Νίκος Χατζηπαύλου εκτιμάται οτι άφησε το ποδήλατό του και επιχείρησε να σκαρφαλώσει σε βράχο. Έχασε ωστοσο την ισορροπία του κι έπεσε από ύψος, χάνοντας τις αισθήσεις του, και μετά από σχεδόν 36ωρες, υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά του.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, “αιτία θανάτου συνολικά είναι οι κακώσεις σε συνδυασμό με φυσική εξάντληση και σοκ. Ο θάνατος ήρθε αρκετό διάστημα μετά το ατύχημα. Το παιδί χτύπησε και έμεινε αβοήθητο”.

“Δεν είναι υποχρεωτικό ότι θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να ψάχνεις κάποιον, να είναι στα πόδια σου και να μην το βλέπεις. Έχει ξανασυμβεί και πρόσφατα. Να ψάχνει όλο το σύμπαν και να μην καταφέρει κάποιος κάτι”, σημειώνει ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ρόδου, Παναγιώτης Κοτρέτσος.