Τον μετέθεσαν απο τουριστικό αεροδρόμιο σε ενισχυτική της Αθήνας και στη θέση του ως ενισχυτική μετατέθηκε αστυνομικός από την Αθήνα

Οι μεταθέσεις σε ενίσχυση των ΟΠΚΕ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, από Υπηρεσίες της περιφέρειας, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις από το ένστολο προσωπικό, ωστόσο ορισμένες περιπτώσεις επιτρέπουν αμφισβήτηση ως προς το ορθό της λήψης των αποφάσεων

Σύμφωνα με ενημέρωση του NantiaReport.gr, η ημερήσια αποζημίωσης του ένστολου προσωπικού της ΕΛΑΣ, έχει υπόσταση στο Δημοσιοϋπαλληλικό που προβλέπει σε εκτός έδρας μετακίνηση των υπαλλήλων καταβολές πλέον της μισθοδοσίας σε κάλυψη των έκτακτων Υπηρεσιακών αναγκών που προέκυψαν.

Ωστόσο στην ΕΛΑΣ, η κάλυψη των έκτακτων αναγκών που προκύπτουν, επιβάλλει μεταφορά ολόκληρης ομάδας και ΤΑΤ για διάστημα τριών και έξι μηνών, η Υπηρεσιακή δαπάνη  έχει “τινάξει” στον αέρα τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για το ένστολο προσωπικό της ΕΛΑΣ. Καθώς η ημερήσια αποζημίωση μειώθηκε, το ένστολο προσωπικό εμφανίζεται απρόθυμο να μετακινηθεί από την έδρα της μόνιμης διαμονής και οργανικής του θέσης και πάλι στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Αυτό έχει σαν συνέπεια, οι επικεφαλής των Υπηρεσιών και των Διευθύνσεών τους, να ορίζουν τους σε μετακίνηση αστυνομικούς χωρίς οι ίδιοι να έχουν δηλώσει επιθυμία μετακίνησης, με του ΕΥ και ΑΑ να συμπληρώνουν τον πίνακα των αποσπασμένων, καθημερινά.

Ωστόσο όπως μεταφέρουν αστυνομικές πηγές στο NantiaReport.gr, υπάρχουν και περιπτώσεις οι οποίες  επιτρέπουν αμφισβήτηση ως προς τον τρόπο λήψης των Υπηρεσιακών αποφάσεων. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Αστυνομικού ο οποίος με οργανική αεροδρόμιο τουριστικής περιοχής της επικράτειας, έλαφε φύλο πορείας για την Αθήνα ως αποσπασμένος με δαπάνες δημοσίου, σε κάλυψη έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών και σε κάλυψη του κενού που δημιουργήθηκε καθώς έχει ανοίξει η τουριστική περίοδος, αποσπάστηκε από την Αθήνα άλλος αστυνομικών με δαπάνες δημοσίου, σε κάλυψη έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών.

Την ίδια ώρα, ενόψει και τον εκλογών στην Ένωση Αθηνών (01-04/06) οι συνδικαλιστές έχουν τα δικά τους θέματα να τους απασχολούν.