Σε διαθεσιμότητα ψυχολόγος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. για ψευδείς γνωματεύσεις με αναφορά σε κακοποίηση, σε υποθέσεις δικαστικής συνεπιμέλειας

Οι γνωματεύσεις της ψυχολόγου της ΕΛΑΣ τις οποίες προσκόμιζαν σε δικαστικές διαδικασίες η νομική συμπαράσταση σε συζήτηση επιμέλειας ανηλίκου μετά από απόφαση διάζευξης, ανέφεραν κακοποίηση σε βάρος των τέκνων και αποδείχθηκαν ψευδείς

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε η Ψυχολόγος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., καθώς  σε βάρος της είναι σε εξέλιξη έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας μετά από καταγγελίες για χορήγηση ψευδών γνωματεύσεων σε υποθέσεις αντιδικίας πρώην συζύγων που κατέλήξαν στο δικαστήριο με τους πατεράδες (συνήθως) να κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση των ανηλίκων τέκνων τούς.

Η ψυχολόγος Αξιωματικός της ΕΛΑΣ, τουλάχιστον από το 2013, αφού έλαβε ειδική άδεια από τον τότε Αρχηγό της Αστυνομίας, εα Αντιστράτηγο Νίκο Παπαγιαννόπουλο, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο. Η ίδια φέρεται να έχει υπογράψει δεκάδες ψευδείς γνωματεύσεις και έχει ψευδομαρτυρήσει σε Δικαστήρια κατά τη συζήτηση επιμέλειας ανηλίκων, σε υποθέσεις αντιδικίας μεταξύ πρώην συζύγων σε βάρος των πατεράδων.

Οι πατεράδες οι οποίοι είχαν ψευδώς κατηγορηθεί προσέφυγαν δικαστικά κατά τής Ψυχολόγου και σε αρκετές υποθέσεις έλαβαν τελεσίδικη αθωωτική  απόφαση. Όπως ανέφεραν, οι ψευδείς γνωματεύσεις σε βάρος τους, τους κατέστρεψαν τη ζωή και τους αποξένωσαν οριστικά με τα παιδιά τους.

Έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και του Υγειονομικού της ΕΛ.ΑΣ., όπου υπάγεται η ψυχολόγος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ανέδειξε την επίμεμπτη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά της ψυχολόγου Αξιωματικού του Υγειονομικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως προέκυψε, η Ψυχολόγος γνωμάτευε κατ’ αίτημα της αντιδίκου από την πλευρά της μητέρας, κατά παράβαση της ιατρικής δεοντολογίας, και του αστυνομικού Κώδικα.

Τα στοιχεία για την υπόθεση προέκυψαν μετά την εξέταση αρχείων στον προσωπικό της ηλεκτρονικό υπολογιστή, μετά από εντολή κατάσχεσης καθώς μετά την άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου από νόμιμη καταγραφή συνομιλιών της, όπως αναλύεται στις 2000 σελίδες της δικογραφίας που έχει συνταχθεί για την υπόθεση.

Κατά την έρευνα,  προέκυψε επίσης εμπλοκή δικηγόρων οι οποίοι φέρονται να απευθύνονται στην συγκεκριμένη Ψυχολόγο αλλά και Δικαστικών Λειτουργών, ο ρόλος των οποίων διερευνάται ως προς τη συμμετοχή τους στην παράνομη δραστηριοποίηση της Αξιωματικού της ΕΛΑΣ .

Στην υπόθεση αναμένονται εξελίξεις, σε ποινικό πεδίο, με τις καταγγελίες εφόσον αποδειχτούν, να να επισείουν Ποινικές Διώξεις, σε βαθμό κακουργημάτων.