“Το πυροσβεστικό σώμα πρέπει να μάθει από τις προηγούμενες εμπειρίες, να προστατεύσει το υγιές κομμάτι του και να αφήσει στην Ελληνική δικαιοσύνη να βρει τα λάθη, τις αποφάσεις και τα πρόσωπα που ευθύνονται”

Με αφορμή τις αποκαλύψεις για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΠΣ, στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η άποψη Πυροσβέστη *

“Τις τελευταίες ώρες τα δημοσιεύματα και οι πληροφορίες που δίνονται για την πυρκαγιά στο Μάτι, αλλά και άλλες πυρκαγιές ανά τη χώρα, είναι πολλές και ανακυκλώνονται με τέτοια ταχύτητα και μένος που θυμίζει “εμπόλεμη” κατάσταση.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο “πόλεμος” μαίνεται και είναι αυτός που έχει ως στόχο την προστασία των δασών της χώρας μας, βρισκόμαστε στο μέσο της αντιπυρικής περιόδου και η ενασχόληση με τα δημοσιεύματα μπορεί να διχάσει, να αποπροσανατολίσει και να έχει συνέπειες ανάλογες με αυτές που κρίνονται και είναι απευκταίες.
Το σώμα δεν αντέχει και δεν πρέπει να βιώσει μια ανάλογη κριτική με αυτή που ξεκίνησε με το Μάτι και συνεχίζεται.
Το πυροσβεστικό σώμα πρέπει να μάθει από τις προηγούμενες εμπειρίες, να προστατεύσει το υγιές κομμάτι του και να αφήσει στην Ελληνική δικαιοσύνη να βρει τα λάθη, τις αποφάσεις και τα πρόσωπα που ευθύνονται. Και εκεί θα πρέπει να γίνουν οι καταλογισμοί με γνώμονα την ύπαρξη ή όχι σκοπιμότητας, την ανεπάρκεια ή την ευθυνοφοβία.
Δεν χρειάζεται να σκυλεύουμε και να ανασύρουμε ονόματα που έχουν γράψει ιστορία αλλά ανήκουν και στην ιστορία για να επιχειρηματολογήσουμε, ας κάνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ όσο το δυνατόν καλύτερα την δουλειά μας και είναι σίγουρο ότι θα φανούμε χρήσιμοι και στην κοινωνία αλλά και στο Πυροσβεστικό Σώμα”.

ΒΦ