Σαβάλια, Κορινθίας : Ο Πυρονόμος της Π.Υ. Αμαλιάδας Δημήτρης Θωμάς, ανασύρθηκε νεκρός σε κατάδυση

Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εντοπίστηκε νεκρός στην θαλάσσια περιοχή Σιδερώνας της Τοπικής κοινότητας Κατακαλίου του Δήμου Κορινθίων

Ο Πυρονόμος της ΠΥ Δημήτρης Θωμάς, αγνοούνταν από το βράδυ της Δευτέρας (20/07), ενώ είχε μεταβεί στην Κόρινθο για το αγαπημένο του χόμπι, το υποβρύχιο ψάρεμα και δεν επέστρεψε. Από έρευνες που ακολούθησαν, το πρωί της Τρίτης (21/07-11.00), εντοπίσθηκε νεκρός κοντά στην περιοχή που είχε βουτήξει από την πλευρά του Σαρωνικού.

Στις έρευνες λίγο πριν τα μεσάνυχτα προστέθηκε και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών για να συνδράμει με τα μέσα και την εμπειρία τους. Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Ισθμίας του Λιμεναρχείου Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ναυπλίου – Καλαμάτας, ώστε να προσδιορισθούν τα αίτια του θανάτου που προκάλεσαν  πνιγμό.

Ο ίδιος δραστήριος και λάτρης της αναρρίχησης και της κατάδυσης. Πριν ένα χρόνο είχε παρουσιάσει τη λειτουργία της Πυροσβεστικής Αντλίας νερού σε υποστήριξη των νέων συναδέλφων του.

Ο 41άχρονος ήταν απόφοιτος του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι (2015), και υπηρετούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αμαλιάδας, ενώ διέμενε μόνιμα στα Σαβάλια με τη σύζυγο και την ανήλικη κόρη τους.