Το πρώτο περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ με διαχωριστικό πλεξιγκλάς στο Α.Τ. Φιλοθέης- Ψυχικού (φωτο)

Μέτρα προστασίας για το ένστολο προσωπικό με τοποθέτηση διαχωριστικού τζαμιού στα περιπολικά, ανάμεσα στα μπροστινά και πίσω καθίσματα

Στην τοποθετήθηκε ιδιοκατασκευής διαχωριστικού πλεξιγκλάς, σε προστασίας του ένστολου προσωπικού, λόγω του κορονοϊού Covid-19, προχωράει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Το πρώτο υπηρεσιακό όχημα στο οποίο τοποθετήθηκε διαχωριστικό πλεξιγκλάς, ανήκει στο  Α.Τ. Φιλοθέης – Ψυχικού και παραδόθηκε (07/04) ήδη. Ωστόσο την τελική απόφαση θα λάβει η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ αφού επιθεωρηθεί το υπηρεσιακό όχημα, και εφόσον κριθεί κατάλληλο, θα αποφασιστεί αν η τοποθέτηση τους διαχωριστικού πλέξιγκλάς, γίνει σε μαζική τοποθέτηση στο σύνολο του μηχανοκίνητου στόλου των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ.

Με κοινή τους ανακοίνωση (05/04) οι Ενώσεις Αστυνομικών Αθηνών, Β/Α Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά, είχαν ζητήσει από τη φυσική και πολιτική τους ηγεσία, να εγκρίνει την τοποθέτηση«σταθερού άθραυστου υαλοπίνακα στα υπηρεσιακά οχήματα για τον διαχωρισμό των πίσω καθισμάτων», για την προστασία των Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος που υπηρετούν και την ατομική ασφάλεια του ένστολου προσωπικού, στην εποχή του κορωνοϊού.