“Το ελληνικό ποδόσφαιρο, συνεχόμενο «θέατρο σκιών»”|ΑΠΟΨΗ*

..”η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει θέση εντός των γηπέδων και πρέπει επιτέλους οι ΠΑΕ και ΚΑΕ να διασφαλίζουν με ιδία μέσα τους αγώνες τους (..) Καθημερινά αποδεικνύεται ότι όχι μόνο τεμπέληδες δεν είμαστε, αλλά τα ΜΑΤ είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν οι σημερινές πολιτικές επιλογές, που εν τέλει, δεν διαφέρουν και πολύ από των προηγούμενων Κυβερνήσεων”..

image

“Όσοι δουλέψαμε χθες (02/03) στον ποδοσφαιρικό αγώνα «ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός» γυρίσαμε σπίτια μας τις πρώτες πρωινές ώρες. Μετά από πολλές και δύσκολες ώρες, τουλάχιστον 12 συνάδελφοι  τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δυο πιο σοβαρά, και μεταφέρθηκαν στο 424 ΓΣΝ. Σε αυτούς εύχομαι περαστικά και γρήγορα να είναι και πάλι καλά.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους συναδέλφους που κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες κατάφεραν να περιορίσουν τα επεισόδια, ενώ οι χούλιγκαν έριχναν σε όλη τη διάρκεια των επεισοδίων γυαλιά, πέτρες και μολότοφ.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο απέδειξε για άλλη μια φορά το συνεχόμενο «θέατρο σκιών» που διαδραματίζεται στα γήπεδα. Οι ευθύνες και τα ποινικά αδικήματα που τελούνται σε τέτοιες διοργανώσεις οφείλουν να αντιμετωπίζονται με την δέουσα σοβαρότητα που τους πρέπει, και όχι με ύστερες δηλώσεις συμπάθειας και λύπησης των Προέδρων και παραγόντων του ποδοσφαίρου.
Θα ξαναπώ ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει θέση εντός των γηπέδων και πρέπει επιτέλους οι ΠΑΕ και ΚΑΕ να διασφαλίζουν με ιδία μέσα τους αγώνες τους.
Αντ’ αυτού, με την ανευθυνότητα που χαρακτηρίζει τους πολιτικούς και ποδοσφαιρικούς παράγοντες, έχουμε καταλήξει όχι να διασφαλίζουμε την τάξη και ομαλή ροή των αγώνων, αλλά να παίζουμε «πετροπόλεμο» και να μετράμε τραυματίες.
Κλείνοντας θέλω να κάνω και μια εύλογη ερώτηση.
Που είναι οι κύριοι της Κυβέρνησης που θεωρούσαν τους συναδέλφους των ΜΑΤ τεμπέληδες και δήλωναν ότι θα καταργούσαν τις Διευθύνσεις Αστυνομικών Επιχειρήσεων; Καθημερινά αποδεικνύεται ότι όχι μόνο τεμπέληδες δεν είμαστε, αλλά τα ΜΑΤ είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν οι σημερινές πολιτικές επιλογές, που εν τέλει, δεν διαφέρουν και πολύ από των προηγούμενων Κυβερνήσεων.
Ας κάνουν επιτέλους κάτι οι αρμόδιοι για το ελληνικό ποδόσφαιρο που εκθέτει την χώρα και θέτει σε κίνδυνο ζωές. Κι αν είναι τόσο δυσεπίλυτη η κατάσταση για την Κυβέρνηση, ας εφαρμόσει το ρητό «ό,τι δεν λύνεται, κόβεται».


*Δημήτρης Παδιωτης, ΕΑΥΘ