Απόστρατοι στα hotspots και στους καταυλισμούς προσφύγων με μισθό €800|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Να χρησιμοποιηθούν απόστρατοι, έναντι αμοιβής που δεν θα επηρεάζει την σύνταξή τους, στις “επιχειρήσεις” των ΕΔ για τη φιλοξενία των πρσφύγων και των μεταναστών σκέφτεται η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

image

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος συζήτησε την ιδέα με τον Υπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Filippo Grandi,στην συνάντηση που είχαν πριν από μερικές ημέρες στο ΥΠΕΘΑ.
Οι ανάγκες υποστήριξης σε διοικητικό επίπεδο για την λειτουργία hotspots και προσφυγικών καταυλισμών είναι μεγάλες. Η εμπειρία αποστράτων στην διοίκηση μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη κρίνουν κάποιοι στο ΥΠΕΘΑ και επεξεργάζονται το σχέδιο. Σ΄ ότι αφορά στις αποδοχές όσων ενδιαφερθούν να εμπλακούν οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχουν σκέψεις για αμοιβές των 800 ευρώ ,οι οποίες όμως δεν θα επηρεάζουν τη σύνταξη των αποστράτων.
Ο ΥΕΘΑ είχε συναντηθεί πριν λίγες μέρες με τον Ύπατο Αρμοστή και συζήτησαν τις εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα και τον τρόπο με τον οποίο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες μπορεί να συνεισφέρει στην επίλυση του προβλήματος, ιδιαίτερα όσον αφορά το θέμα των ασυνόδευτων παιδιών.
Συζητήθηκαν επίσης οι λύσεις που πρέπει να δοθούν για να μειωθούν οι προσφυγικές ροές και κυρίως η αναγκαιότητα μετεγκατάστασης των προσφύγων απευθείας από την Τουρκία προς άλλες χώρες.


*Militaire.gr