Προσωπικά κίνητρα εξετάζονται, για το έγκλημα στον Ασπρόπυργο- Ταυτοποιήθηκε το πτώμα του άνδρα

Το κίνητρο του εγκλήματος με την άγρια δολοφονία άνδρα, το πτωμα του οποίου εντοπίσθηκε διαμελισμένο σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων, στη Νέα Ζωή, Ασπροπύργου αναζητά το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

image

Στα στοιχεία Βούλγαρου, ηλικίας περίπου 45 χρόνων, ο οποίος εργαζόταν ως μεταφραστής και διερμηνέας στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων ταυτοποιήθηκε το τεμαχισμένο πτώμα άνδρα που εντοπίσθηκε (10/02) στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο.
Από πληροφορίες οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, εντόπισαν το σπίτι στο οποίο διέμενε ο 45άχρονος, στη Ν.Φιλαδέλφεια. Από τη εξερεύνηση στο χώρο, προσδιορίσθηκε ως χώρος εγκλήματος και τεμαχισμού του πτώματος ωστόσο αναμένονται τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.
Ο 45άχρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, συζούσε με γυναίκα, την οποία οι Αστυνομικοί αναζήτησαν, εντοπίσθηκε και εχει προσαχθεί για εξέταση.
Είχε εκδοθεί Εισαγγελική Διάταξη δημοσιοποίησης της φωτογραφίας του θύματος, καθώς από τη λήψη αποτυπωμάτων διαπιστώθηκε ότι το θύμα δεν ήταν σεσημασμένος, ενώ αναμένεται η σχετική απάντηση σε ερώτημα που έχει υποβληθεί, από ό τις βάσεις δεδομένων της Interpol. Με αυτή την εξέλιξη ζητήθηκε και εκδόθηκε η σχετική διάταξη δημοσιοποίησης τη φωτογραφίας του θύματος. Οι επιστήμονες στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, είχαν προχωρήσει με τη βοήθεια μακιγιάζ και photoshop την ανασύσταση των χαρακτηριστικών του προσώπου του αταυτοποίητου -μέχρι εκείνη τη στιγμή- θύματος και δόθηκε δημοσιοποίηση για τη φωτογραφία του, σε αναζήτηση σχετικών πληροφοριών.
Από την Ασφάλεια διεξάγονται έρευνες, για συγγενικά πρόσωπα, του 45άχρονου Βουλγαρου προκειμένου να επιβεβαιώσουν και τυπικά τα στοιχεία ταυτότητάς του, και με τη μέθοδο DNA, θα ακολουθήσει εργαστηριακή ταυτοποίηση.

Για το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, η προανακριση βρίσκεται σε εξέλιξη, από τους Αστυνομικούς σε αναζήτηση του κινήτρου της δολοφονίας και προσδιορισμό των δραστών. Εξετάζεται να πρόκειται για κίνητρα προσωπικού χαρακτήρα, καθώς Όπως διαπιστώθηκε στη διενέργεια της νεκροτομής, από τον ιατροδικαστή Νίκο Καλόγρια, ο θάνατος του 45άχρονου Βουλγαρου, είχε επέλθει απο βίαια χτυπήματα στο κεφάλι τα οποία προκάλεσαν βαριές και θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Όπως εκτιμάται από το επιτελείο του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, ήταν ένα έγκλημα χωρίς προμελέτη ενώ και ο δράστης λειτουργησε με ερασιτεχνισμό επιλέγοντας να αποκρυψει το πτώμα σε κάδο ανακύκλωσης στερεών αποβλήτων. Στην Εγκληματολογία ο τεμαχισμός του πτώματος, αναδεικνύει είτε προσπάθεια απόκρυψης του εγκλήματος καθιστώντας αταυτοποίητη την ταυτότητα του θύματος, είτε ως.. «μετά θάνατο» τιμωρία.

Η έρευνα του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής είναι σε εξέλιξη, στην εξιχνίαση της υπόθεσης.