Τι κατέθεσαν οι δύο Αστυνομικοί του ΑΤ Ομονοίας στο Εσωτερικών Υποθέσεων για το γνήσιο υπογραφής του Βαξεβάνη

Δύο Αστυνομικοί του Α.Τ. Ομονοίας σε Υπηρεσία ΑξΥπ, βρέθηκαν από τη βεβαίωση γνησίου της υπογραφής στο Δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, στην Ευελπίδων και το Εσωτερικών Υποθέσεων. Τι συνέβη πραγματικά.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταθέσει οι δύο Αστυνομικοί, εκτελούσαν Υπηρεσία στο ΑΤ Ομονοίας (16/01-20.00). Συνοδευόμενος από Αστυνομικό με πολιτικά, στο Τμήμα αγνοώντας πλήρως τον σκοπό ο οποίος απευθύνθηκε στο Δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, «Παρακαλώ κύριε…» εισήλθαν στο κτίριο του Τμήματος Ομονοίας.
Σύμφωνα με τους δύο Αστυνομικούς, εκτελουσαν υπηρεσία, σε θέση Αξιωματικού Υπηρεσίας και Βοηθού Αξιωματικού Υπηρεσίας, ο Δημοσιογράφος έριξε τρια έγγραφα πάνω στο γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας και με επιτακτικό ύφος, του απευθύνθηκε «Κάνε το γνήσιο υπογραφής»
Ο Βοηθός ΑΞ.ΥΠ. φέρεται να παρέλαβε το ενα από τα τρια έγγραφα και ο Κώστας Βαξεβάνης, οπως εχουν καταθέσει, τον επιπλήττει: «Δεν έχεις δικαίωμα να διαβάσεις τα στοιχεία και το περιεχόμενο του εγγράφου μου. Είσαι εδώ μόνο για να μου βάλεις τη σφραγίδα» Αποσπά το έγγραφο το οποίο είχε στα χέρια του ο Βοηθός, και τα άλλα δυο έγγραφα από το γραφείο, τα υπογράφει και φέρεται να συνεχίζει, « Είμαι δημοσιογράφος και ξέρω πως γίνεται το γνήσιο υπογραφής. Ξέρω τι είστε εσείς. Είστε ήδη πολύ αμαρτωλό Τμήμα»
Οι Αστυνομικοί προσπάθησαν να εξηγήσουν στον Δημοσιογράφο οπως παραθέτουν στη συνέχεια σρην κατάθεση τους, πως μ πρέπει να διαβάσουν τα έγγραφα πριν βεβαιώσουν το γνήσιο υπογραφής καθώς υποχρεούνται να είναι σε γνώση τους το νόμιμο του περιεχομένου του εγγράφου, ωστόσο φέρεται να τους διέκοψε, «Θα σας κάνω μήνυση για παράβαση καθήκοντος», και έβγαλε το κινητό του τηλέφωνο και κάλεσε τον δικηγόρο του, ενω φέρεται ζητάει απο το Βοηθό ΑΞ.ΥΠ. για να συνομιλήσει μαζί του και πριν προλάβει ο ένστολος να εξηγήσει στον δικηγόρο τη διαδικασία, φέρεται πάλι ο Δημοσιογράφος να παίρνει το τηλέφωνο του και σε έντονο ύφος να ζητάει απο το δικηγόρο του: «Έλα αύριο να τους κάνεις μήνυση για παράβαση καθήκοντος» και αποχωρεί από το Τμήμα Ομονοίας.
Το απόγευμα της επόμενης ημέρας (17/01), Αξιωματικός της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων καλεί τους δύο Αστυνομικούς να προσέλθουν στη Υπηρεσίας για αναφορά σσχετικά με το συμβάν χωρίς να τους ενημερώσει ότι έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά εις βάρος τους.
Οι Αστυνομικοί για δυόμιση ώρες κατέθεταν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ενω δεν τους γνωστοποιήθηκε η μηνυτήρια σε βάρος τους αναφορά που υποβλήθηκε. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (18/01-00.30) οι Αστυνομικοί έλαβαν προφορική ενημέρωση ότι κρατούνται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασία λόγω μηνυτήριας αναφοράς που είχε υποβληθεί- από το πρωί (17/01) εις βάρος τους για παράβαση καθήκοντος από το Δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και μονο με την παρουσια Δικηγόρου, τους γνωστοποιήθηκε εγγράφως το κατηγορητήριο.
Το πρωί (18/01) μετήχθησαν  στην Ευελπίδων όπου διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον αρμοδιο Εισαγγελέα και αφέθησαν ελεύθεροι.