ΘΣΝ:Εμπρηστική επίθεση σε σταθμευμένα στην πυλωτή πολυκατοικίας με στόχο ένοικο αστυνομικό- Κινδύνευσαν ζωές (video)

Εμπρηστική επίθεση προκάλεσε φωτιά η οποία επεκταθηκε σε πυλωτή πολυκατοικίας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (27/03-02.50) σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, επτά αυτοκίνητα και πέντε μηχανές σταθμευμένα στο χώρο της πυλωτής πολυκατοικίας παραδόθηκαν στις φλόγες και οι πυκνοί καπνοί αναλύθηκαν τους ορόφους της πολυκατοικίας και έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

 Η φωτιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε ένα αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα σε απόσταση περίπου 15 μέτρων μεταξύ τους ενώ οι φλόγες επεκταθηκαν σε παρακείμενα σταθμευμένα οχήματακαι δίκυκλα.

Τρομοκρατημένοι οι ένοικοι ζητούσαν βοήθεια καθώς για αρκετή ώρα επικρατούσε πανικός. Ενώ ζευγάρι ηλικιωμένων και οικογένεια με δύο ανήλικα παιδιά εγκλωβίστηκαν στον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας.

Οι Πυροσβέστες απεγκλώβισαν γυναίκα με σοβαρά αναπνευστικά πρόβληματα με η οποία στην αγκαλιά της, τυλιγμένο με μια κουβέρτα, κρατούσε το μωρό της. Ενώ και μια ακόμα ένοικος ηλικιωμένη γυναίκα με καρδιολογικό πρόβλημα μεταφέρθηκε για παροχή πρώτων βοηθειών από το πλήρωμα ασθενοφόρου.

Όλες οι ενδείξεις παραπέμπουν σε εμπρησμό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, το αυτοκίνητο και η μηχανή που παραδόθηκαν αρχικά στις φλόγες ανήκουν σε αστυνομικό, ο οποίος διαμένει στην πολυκατοικία.

Προανάκριση για τον εμπρησμό διενεργεί η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.