ΘΣΝ: Βούλγαροι Ρομά γεννήτορες συνελήφθησαν σε παράνομη αγοραπωλησία- Έλαβαν €19.000 για το βιολογικό τέκνο τους

Συνελήφθησαν οι δύο Βούλγαροι Ρομα γεννητορες του βρέφους, δικηγόρος Θεσσαλονίκης και το ζευγάρι τον υποψήφιων αναδόχων σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κακούργημα, που αφορά την παράνομη υιοθεσία

Στην 5η τακτική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης θα λογοδοτήσουν οι τέσσερις συλληφθέντες για την υπόθεση της απόπειρας παράνομης υιοθεσίας νεογέννητου που αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη καθως έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν και παραμένουν υπό κράτηση.

Η Εισαγγελέας τούς απήγγειλε ποινική δίωξη για συμμορία, παράνομη μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου (κατ’ επάγγελμα), απόπειρα παράδοσης για υιοθεσία ανηλίκου και απόπειρα παραβίασης δικαιώματος σχετικά με την υιοθεσία ανηλίκου.

Συλληφθέντες ειναι ο 61ετων δικηγόρος Θεσσαλονίκης, ο 37χρονος Βούλγαρος Ρομά βιολογικός πατέρας του νεογνού και το ζευγάρι των υποψήφιων αναδόχων, 49 και 47 ετών. Επίσης κατηγορούμενοι παραπέμπονται η 38χρονη Βουλγάρα Ρομα, βιολογική μητέρα κι 58χρονος Βούλγαρος δισμεδολάβος σεσημασμένος από τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη Κυριακή (12/06) οταν η 38χρονη, Βουλγάρα Ρομά γέννησε στη Μαιευτική- Γυναικολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, ένα αγοράκι, ενώ τη συνόδευε ο 37χρονος συζύγός της. Το προσωπικό του νοσοκομείου ενημερωσε το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Το νεογέννητο επρόκειτο να παραδοθεί σε άτεκνο ζευγάρι που είχε απευθυνθεί προηγουμένως στον δικηγόρο προκειμένου εκείνος να μεσολαβήσει για να υιοθετήσουν το βρέφος προς €19.000. Οι ανάδοχοι πλήρωσαν επιπλεον €1.435 για έξοδα τοκετού – νοσηλείας, όπως επίσης και τα έξοδα των μεσολαβητών.

Σύμφωνα με όσα περιγράφουν οι συλληφθέντες ο δικηγόρος είχε απευθυνθεί στον 58χρονο Βούλγαρο, ο οποίος αναζητείται, για να εντοπίσει ζευγάρι που ήταν διατεθειμένο, έναντι αμοιβής, να παραδώσει το νεογέννητο παιδί του.

Η έρευνα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζεται για τυχόν εμπλοκή του Βούλγαρου μεσολαβητή και του δικηγόρου σε άλλες παράνομες υιοθεσίες.