Γέρακας: Νεκρός από πυρά ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων

Ενέδρα θανάτου σε ιδιοκτήτη βενζινάδικου στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος του Γέρακα, με τους δράστες να πυροβολούν και να εγκαταλείπουν νεκρό το θύμα

Οι τρεις δράστες μετέβησαν στο πρατήριο Silk Oil επί της Λ.Μαραθώνος 90 στο Γέρακα (18/06-08 05) με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους. Κατά την άφιξη του 38χρονου πρατηρίουχου, Γιώργου Μητσο με την αλεξίσφαιρη BMW που οδηγούσε, οι δράστες τον προσέγγισαν και ενήργησαν πυρά σχεδόν εξ επαφής από πολεμικό τυφέκιο kalashnikov. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε λευκό van και απομακρύνθηκαν από το σημείο. Οι ιχνηλάτες της ΔΕΕ περισυνελεξαν απο το 25 κάλυκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, το όχημα διαφυγής εντοπίσθηκε καμμένο στην οδό Κατράκη στην περιοχή της Παλλήνης με τους δράστες να αποχωρούν με δίκυκλα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Βιντεοληπτικό υλικό από το πρατήριο, και κάμερες από παρακείμενες επιχειρήσεις εξετάζεται ώστε να προσδιοριστεί η πρόσβαση και αποχώρηση των δραστών καθως επισης το δρομολόγιο διαφυγής που ακολούθησαν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κλιμακιο της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας αποδίδουν σε ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών τη δολοφονία του 38χρονου ο οποίος ειχε απασχολήσει το 2014 το τμήμα Διωξης εκβιαστών της Ασφάλειας. Ενώ σε άλλο πρατήριο ιδιοκτησίας του, κατά το παρελθόν ο 38χρονος είχε δεχθεί ένοπλη επίθεση με Kalashnikov. Τότε είχε εκφραστεί η εκτίμηση ότι επρόκειτο ήταν προειδοποιητική επίθεση.

Το 2015 σε πάρκινγκ που διατηρούσε ο πατέρας του Αναστασιος Μήτσου,  είχαν κατασχεθεί πιστόλια και σφαίρες. Τα τελευταία χρονια κυκλοφορούσε με συνοδεία προστασίας και αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο.

Ο 38χρονος Γιώργος Μητσου συνεργαζόταν και είχε απασχολήσει το Τμήμα Διωξης Εκβιαστών ως μέλος της ομαδας του Μανώλη Καραγιάννη, με το ψευδώνυμο «σαμπρέλα», «καραφλας», «Νταίζη», ο οποίος δολοφονήθηκε τον Ιούνιο του 2018 στο Παλαιό Φάληρο και επίσης ειχε απασχολήσει ως ηγετικό στέλεχος ομαδας εκβιαστών με δραστηριοποιηση στην παράνομη διακινητής λαθραίων καυσίμων.  Ενω ειχε επαφες με το Γιάννη Σκαφτούρο, ο οποίος δολοφονήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα και επίσης φέρεται να ειχε απασχολήσει με τις δραστηριότητες του, στην διακινητής καυσίμων.