ΘΣΝ: Συνελήφθη Ρώσος ως δράστης των “false flag” μηνυμάτων για απειλή σε έξι νοσοκομεία και το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας

Στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο γεννημένος στη Ρωσία ταυτοποιημένος δράστης

Με ποινική δικογραφία σε βάρος του ο γεννημένος τη Ρωσία 42χρονος για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλησης συγκοινωνιών, συνελήφθη το πρωί (25/01) από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Θεσσαλονίκης.

Ο αποστολέας των ηλεκτρονικών μηνυμάτων με επίκληση στο όνομα του “Αλαχ”, ανέφερε ότι είναι ισλαμιστής, που δήλωνε την πρόθεσή του, «να χύσει το αίμα του για το Ισλάμ».

Όπως προέκυψε από την προανακρικιή έρευνα, ο 42χρονος Ρώσος είχε αποστείλει email, με τα οποία απειλούσε για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και σε έξι νοσοκομεία της Αττικής.
Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.