ΘΣΝ: Συνελήφθη, μετά την αποφυλάκισή του, ο Νίκος Σειραγάκης, για παραβίαση των αυστηρών όρων αποφυλάκισης

Με εντολή Εισαγγελέα συνελήφθη για παραβίαση ενός εκ των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί κατά την αποφυλάκιση

Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr ο Νίκος Σειραγάκης, συνελήφθη (08/05) στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε δηλώσει διεύθυνση διαμονής κατά την αποφυλάκισή του. Ωστόσο σύμφωνα με το Βούλευμα του Συμβουλίου το οποίο γνωμοδότησε θετικά στο αίτημα του για υφ όρων απόλυση από τη φυλακή, ήταν υποχρεωμένος να κινείται εντός των ορίων του Δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, όπου είχε δηλωμένη διεύθυνση μόνιμης διαμονής μετά την αποφυλάκισή του. Ωστόσο σε έλεγχο, εντοπίσθηκε να κινείται στην περιοχή της Μενεμένης Θεσσαλονίκης, πράξη που κρίνεται παραβίαση των αυστηρών περιοριστικών  όρων που του είχαν τεθεί, λαμβάνοντας αποφυλακιστήριο από το Σωφρονιστικό Κατάστημα Γρεβενών όπου εξέτιε την ποινή του.

Για την εξέλιξη άμεσα ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, και με ενέργειές του, σε ακολουθία των εκ του Νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες, ενημερώθηκε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και προχώρησαν στην εκ νέου σύλληψη του Νίκου Σειραγάκη. Με αυτά τα δεδομένα, αναμένεται να συνεδριάσει το Δικαστικό Συμβούλιο και να αποφανθεί , αν ο Νίκος Σειραγάκης θα παραμείνει σε καθεστώς υφ όρων απόλυσης , ή αν συντρέχουν λόγοι ανάκλησης της απόφασης αποφυλάκισής του.

Ο γυμναστής από το Ρέθυμνο, είχε είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 401 ετών (σ.σ. ως ανώτατο όριο εκτιτέας ποινής υπολογίζονται τα 25έτη) για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών, στην ομάδα που προπονούσε στην περιοχή του Ρεθύμνου και αποφυλακίστηκε πρόσφατα με την αναγνώριση των 2/5 εκτιτέας ποινής.