“Συλλήψεις, δικογραφίες, κατασχέσεις αλλά δεν πτοούνται και συνεχίζουν. Συνεχίζουμε κι εμείς να φυλάμε και να προασπιζόμαστε τα σύνορα, από την διασυνοριακή εγκληματικότητα”

Με αφορμή τις συλλήψεις κατά την επιχείρηση στο Γράμμο, και εκρίζωση “λουλουδι του Δαρβίνου”, σχόλιο του ΓΓ της ΠΟΣΥΦΥ

“Κάθε χρόνο τέτοια εποχή γίνονται συνεχώς επιχειρήσεις στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, σε δύσβατες περιοχές του Γράμμου για εμάς, αλλά εύκολα προσπελάσιμες για τους γείτονες Αλβανούς.

Τα σύνορα μας τα υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο στα 21 χρόνια υπηρεσίας μας, λειτουργώντας όχι μόνο με επαγγελματική συνείδηση αλλά και με εμπειρία και φιλότιμο.

Ο Γράμμος μας πλούσιος σε φυσικό πλούτο, δεν μένει χωρίς ανθρώπινη παρουσία αφού προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτούν και να καταστρέψουν, αρωματικά φυτά, βότανα ακόμη και δέντρα με μόνο σκοπό το κέρδος, χωρίς να νοιάζονται για την καταστροφή που προκαλούν.

Συλλήψεις, δικογραφίες, κατασχέσεις αλλά δεν πτοούνται και συνεχίζουν. Συνεχίζουμε όμως και εμείς να φυλάμε και να προασπιζόμαστε αυτή την πλευρά των συνόρων, από την διασυνοριακή εγκληματικότητα”, αναφέρει ο Γιάννης Τοτονίδης, Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων .