ΘΣΝ: Συνελήφθη Δ/ντης Παιδοχειρουργικής του "Γ.Γεννηματάς"

Κατηγορούμενος ότι ζήτησε «παράτυπα», 1.000 ευρώ, προκειμένου να χειρουργήσει 20χρονο ασθενή, συνελήφθη ο Διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης. Οι γονείς του ασθενούς, κατήγγειλαν (02/09) τον επίορκο γιατρό και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, όταν παρέλαβε τα χρήματα.

” Εγώ δεν ζήτησα χρήματα. Μου τα έδωσαν εκείνοι και μου είπαν ότι ήταν δώρο” υποστήριξε ο 59χρονος κατηγορούμενος γιατρος, ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, στον οποίο οδηγήθηκε (04/09) το πρωί, ο οποίος τον παρέπεμψε ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών, απ’ όπου ζήτησε και έλαβε προθέσμια για να απολογηθέι (05/09) στις 13.00 το μεσημέρι.

Σε βάρος του 59χρονου επίορκου γιατρού, ασκήθηκε ποινική δίωξη για δωροληψία, σε βαθμό κακουργήματος και ψευδή βεβαίωση (πλημμέλημα). Όπως χαρακτηριστικά αναγέρεται στη δικογραφία της υπόθεσης την οποία συνέταξε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας της ΕΛ.ΑΣ. ο 59χρονο Διευθυντής της Παιδοχειρουργικής, Κλινικής, παραποίσε τα στοιχεία ηλικίας του καταγγέλλοντος ασθενούς, “βαφτίζοντάς” τον.. 14χρονο προκειμένου να μπορέσει να τον χειρουργήσει στην Κ λινική, στην οποία προΐσταται.
————-
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της ΕΛ.ΑΣ, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210. 8779700 με την Υπ. Εσωτερικών Υποθέσεων.
Νάντια Αλεξίου- NantiaReport