ΓΕΣ: Στέρηση του "Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα", στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών

Στέρηση παρασήμου, επέβαλλε το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, σε Αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού. Με την απόφασή του, έκρινε παρά τη βαθμολογική του εξέλιξη, να μην του απονείμει όπως προβλέπεται στο βαθμό του, το παράσημο του “Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα”, αν και οι εισηγήσεις τόσο του Διοικητή της μονάδας του, καθώς και της Διεύθυνσης του Σώματος, ήταν θετικές και πρότειναν την απονομή του.

Στελέχοι των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σχολιάζουν τις διώξεις στο πρόσωπο του Αξιωματικού, ως “στοχευμένες” ενώ αναφέρουν ότι “πληρώνει” το συνδικαλλισμό με τη στέρηση της τιμητικής αναγνώρισης- του παρασίμομυ- (ενώ λαμβάνει τη βαθμολογική του εξέλιξη), εξαιτίας της εκλογής του, στη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.. Στις διώξεις σε βάρος του, επιημαίνουν την απόφαση του Α/ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκου, η οποία είχε προηγηθεί και είχε επιβάλλει 10ήμερης φυλάκισης στον Αξιωματικο του Στρατού.

Αυτή η απόφαση ανέσυρε “μνήμες” από άλλες υποθέσεις, στις οποίες η “ευαισθησία” δεν ήταν τόσο έκδηλη.. υπερονίζουν ακόμα και στενοί συνεργάτες του Α/ΓΕΕΘΑ.
Υπενθυμίζοντας χαρακτηριστικά, υπόθεση για πλαστογραφία, στην οποία είχε εμπλοκή Συνταγματάρχης, ο οποίος καταδικάστηκε με αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση απο τον Άρειο Πάγο, και  παραμένει στην ενεργεία. Στελέχοι των ΕΔ, παραλληλίζουν την “δίωξη” στο πρόσωπο του Αξιωματικου,- ο οποίος έχει εκφραστεί ανοιχτά για τις πολιτικές του απόψεις, χωρίς ωστόσο να επιρρεάζεται το έργο του-, με αντίστοιχη περίπτωση άλλου Αξιωματικού των Ειδικών Δυνάμενων, στον οποίο επεβλήθηκε δυσμενής μετακίνηση στις τάξεις του Πεζικού- πρώτος στη σειρά του και στα σχολεία εκπαίδευσης-, λόγω συγγενικής του σχέσης με εκλεγμένο Βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport