ΘΣΝ: Στον Εισαγγελέα ο πατέρας για τη δολοφονία του γιου του με κυνηγετικό όπλο – «Αγανάκτησα, δεν πήγαινε άλλο!»

 

Στον Εισαγγελέα ποινικής δίωξης αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας (27/04) ο 63άχρονος υδραυλικός ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα με κυνηγετική καραμπίνα τον 31άχρονο γιο του, ύστερα από έντονο οικογενειακό επεισόδιο  στο σπίτι της οικογένειας, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Ο 63άχρονος νωρίτερα με αίτημά του, έχει προγραμματισθεί η μεταφορά του στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση , και να συμπεριληφθεί η ιατροδικαστική έκθεση πραγματογνωμοσύνης στη δικογραφία,  προκειμένου να αποτυπωθεί σε νομικό έγγραφο τα χτυπήματα που δέχθηκε, πριν πυροβολήσει με την κυνηγετική καραμπίνα, από τον 31άχρονο γιο του. Ο 63άχρονος ο οποίος κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης,  μετά τη σύλληψή του το μεσημέρι της Κυριακής , συνοδεία αστυνομικών, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, καθώς αντιμετωπίζει και προβλήματα με την καρδιά του.

«Αγανάκτησα, δεν πήγαινε άλλο», ανέφερε ο 63άχρονος

Σε ηλικίας 63 ετών, φέρεται να μην μπορούσε άλλο να δέχεται τη βίαιη συμπεριφορά του γιου σε βάρος όλης της οικογένειας. Σύμφωνα με άτομα του οικείου περιβάλλοντος και γείτονες, ο 31άχρονος αντιμετώπιζε σοβαρά πορβλήματα ψυχικής υγείας και κατά άλλες μαρτυρίες με ναρκωτικά, με βίαια ξεσπάσματα χτυπώντας τον πατέρα και τη μητέρα του. Το μεσημέρι της Κυραικής ενημερώθηκε για έλλλο ένα ξέσπασμα του γιου του σε βάρος της μητέρας του. Στο σπίτι μετά την επιστροφή του, δέχτηκε και ο ίδιος βίαιη επίθεση από το γιο του. Με κυνηγετικό όπλο που είχε στην κατοχή τού, πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα το 31άχρονο στην αυλή της μονοκατοικίας στην οποία ζούσε η οικογένεια. Ο ίδιος περίμενε στα σκαλιά του σπιτιού τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οι οποίοι και τον συνέλαβαν .

«Ξεψύχησε στα χέρια μου», περιγράφει γείτονας

Γείτονας της οικογένειας και αυτόπτης μάρτυρας, περιέγραψε στον ΑΝΤ1 , «πήγα το θύμα στο σπίτι, τον ηρέμησα. Ήρθε ο πατέρας του, εξαγριώθηκε. Τον γρονθοκόπησε άσχημα. Τον σήκωσα πάνω από τον πατέρα του. Καθίσαμε στην άκρη, ο πατέρας ξέφυγε από την προσοχή μου, πήρε το όπλο και πυροβόλησε τρεις φορές. Τα σκάγια με χτύπησαν ευτυχώς πολύ ελαφρά. Παίρνω τραυματισμένο το θύμα, τυλίγω το χέρι του που ήταν σακατεμένο και τον πάω προς το σπίτι μου. Ξαναβγήκε , πυροβόλησε άλλες τρεις φορές και το θύμα ξεψύχησε στα χέρια μου» υποστήριξε.

Φίλος του 63άχρονου υδραυλικού και γείτονας, περιέγραψε  καυγάδες λόγω των προβλημάτων ψυχικής υγείας του 31άχρονου – ενώ φέρεται να αντιμετώπιζε και θέματα εξαρτήσεων – τον είδει λίγο πριν συλληφθεί να έχει εμφανή σημάδια από χτυπήματα στο πρόσωπο τα οποία του είχε προκαλέσει νωρίτερα ο γιος του.«Έπαθα σοκ όταν τον είδα από το ξύλο που έφαγε. Πρέπει να τον έδερνε πάνω από είκοσι λεπτά, μισή ώρα για να τον κάνει έτσι. Ένας άνθρωπος δεν γίνεται το πρόσωπό του έτσι με δυο χτυπήματα και τρία. Πρέπει να έφαγε πολύ ξύλο. Και δεν ξέρω τι έγινε και με τη σύζυγο μέσα, αν χτύπησε τη σύζυγο, απ’ ό,τι ξέρω ήταν και η αδερφή του και το εγγονάκι του το μικρό, δεν ξέρω τι έχει γίνει ακριβώς. Δεν ξέρω αν το παιδί ήταν παρόν, αλλά ξέρω ότι ήταν και η κόρη του μαζί έχει ένα κοριτσάκι μικρό, γιατί ήταν και παππούς και την είχε και αδυναμία την εγγονή του πολύ», υποστήριξε και συνέχισε, «..μίλησα με τον πατέρα, είπε ότι έγινε αυτό που φοβόταν, γιατί γινόταν συχνά αυτό το πράγμα. Υπήρχε πρόβλημα εδώ και χρόνια, ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση που περνούσε ο άνθρωπος μέσα στο σπίτι. Δεν ήμουν μέσα δεν γνωρίζω ακριβώς τα πράγματα, αλλά ξέρω ότι δημιουργούσε πρόβλημα το θύμα στην οικογένεια, αυτό συμβαίνει χρόνια, δεν είναι τώρα, είναι μια δεκαετία, μπορεί και παραπάνω, υπήρχαν καυγάδες», είπε για τον 63άχρονο υδραυλικό.