ΘΣΝ: Ρώσος, 42ετών, άνεργος και “κολλημένος” στον Η/Υ ο αποστολέας των emails

Ο αποστολέας των ηλεκτρονικών μηνυμάτων είχε επικαλεστεί το όνομα του “Αλαχ”, δήλωνε ισλαμιστής, και  πρόθεσή του, «να χύσει το αίμα του για το Ισλάμ»

Ο 42χρονος, ο οποίος συνελήφθη απο τη ΔΑΕΕΒ Βορείου Ελλάδος, ως ο δράστης της αποστολής των “false flag” ηλεκτρονικών μηνυμάτων σε έξι Νοσοκομεία της Αττικής και στο αεροδρόμιο της Αθήνας, για τοποθέτηση βομβών στο όνομα του Ισλάμ,γεννήθηκε στη Ρωσία και έχει διαβατήριο Λευκορωσίας. Ζει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, τα τελευταία τέσσερα χρόνια με άδεια παραμονής, λόγω συγγενών του, ελληνικής καταγωγής.

«Για κάθε τρομοκρατική ενέργεια που θα γίνει στην Ελλάδα αναλαμβάνω την ευθύνη», ανέφερε στο παρελθόν σε μια από ανάρτησή του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο 42χρονος Ρώσος.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την προανακριτική έρευνα της ΔΑΕΕΒ Βορείου Ελλάδος, διαβιώνει με χρήματα των γονέων του οι οποίοι επίσης διαμένουν στην περιοχή της Θέρμης. Όπως κατέθεσαν στους αστυνομικούς ο γιος τους, καθώς δεν έχει εργασία, βρίσκεται συνέχεια σε σύνδεση με τον φορητό ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Ο 42χρονος Ρώσος,  είχε προχωρήσει σε ανάρτηση (11/01) σε λογαριασμό που διατηρεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατά της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη στάση της στον πόλεμο της Ουκρανίας . Ενώ σε φωτογραφικό στιγμιότυπο στο λογαριασμό που διατηρεί στα κοινωνικά δίκτυα, φοράει μπλούζα με το «Z», σύμβολο της εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, και εξαπολύει απειλές σε αναρτήσεις του, για ενεργοποίηση εκρηκτικών μηχανισμών και καταστροφές στην Ελλάδα .

Σύμφωνα με ενημέρωση του Νantiareport.gr το φορητός υπολογιστής (laptop) από το οποίο ο 42χρονος Ρώσος, απέστειλε τα επτά “false flag” ηλεκτρονικά μηνύματα, δεν έχει εντοπισθεί στο σπίτι του και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη δικογραφία που σχημάτισε από την Αντιτρομοκρατική Βορείου Ελλάδος, ο 42χρονος Ρώσος κατηγορείται για τρομοκρατικές πράξεις, διασπορά ψευδών ειδήσεων, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας κατά συρροή, διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και απόπειρα παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Ο Ρώσος κατηγορούμενος, παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.