ΘΣΝ: Προφυλακιστέος ο Αλγερινός για τη δολοφονία ομοεθνούς του εν οδώ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 20χρονος Αλγερινός για τη δολοφονία 24χρονου ομοεθνούς του σε ταχυφαγείο στο κέντρο της πόλης

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 20χρονος Αλγερινός για τη δολοφονία 24χρονου ομοεθνούς του (18/09) κατά τη διάρκεια αιματηρής συμπλοκής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στην απολογία του ενώπιον της Ανακρίτριας, ο 20χρονος Αλγερινός κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο και πως βρισκόταν σε άμυνα. Ανέφερε ότι είχε προηγηθεί μεταξύ τους καβγάς, επειδή ο ίδιος παλιότερα υπερασπίστηκε έναν συμπατριώτη του σε μία διένεξη με τον 24χρονο, και όπως φέρεται να υποστήριξε, «με είχε στοχοποιήσει», υποστηρίζοντας ότι το θύμα τού επιτέθηκε πρώτα με ψαλίδι, τραυματίζοντάς τον.

Το περασμένο Σάββατο (18/09) το θύμα, αλγερινής καταγωγής, επιτέθηκε σε ομοεθνή του, με το δράστη να εισέρχεται σε ταχυφαγείο της οδού Αριστοτέλους, απέσπασε μαχαίρι και καταδίωξε τον 24χρονο στην οδό Μακεδονικής Άμυνας, όπου και τον έπληξε με το μαχαίρι που κατείχε. Ένα από τα πλήγματα έπληξαν τον 24χρονο Αλγερινό στην καρδιά με αποτέλεσμα να καταρρεύσει εν οδώ.

Όπως διακρίνεται σε βιντεοληπτικό υλικό που κατέγραψε αυτόπτης μάρτυρας, λίγο μετά την αιματηρή επίθεση στο σημείο μεταβαίνει πλήρωμα της Ομάδας Ζ, με το δράστη να απορρίπτει το μαχαίρι και παραδόθηκε στους  Αστυνομικούς.

Εισαγγελέας και Ανακρίτρια ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση του 20χρονου Αλγεριού ο οποίοςοδηγήθηκε στις φυλακές.