ΘΣΝ: Πολυετείς ποινές κάθειρξης σε τέσσερις οπαδούς του ΠΑΟΚ που άφησαν ανάπηρο Αστυνομικό

Σε πολυετείς ποινές κάθειρξης καταδικάστηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τέσσερις οπαδοί του ΠΑΟΚ

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστήριου Θεσσαλονίκης παρακάθησαν κατηγορουμένου για το αιματηρό επεισόδιο που προκάλεσαν, τον περασμένο Μάρτιο, έξω από σύνδεσμο της ομάδας του ΠΑΟΚ στις Σέρρες και είχε ως αποτέλεσμα να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι 34άχρονος Αστυνομικός και να τραυματιστεί σοβαρά ο 35άχρονος φίλος του.

Το Δικαστήριο, τους έκρινε ενόχους για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη,  και επέβαλε στους τρεις κατηγορούμενους, ποινή κάθειρξης 13,5 ετών και στον τέταρτο κάθειρξη 14 ετών, και τους αφησε ελεύθερους υπό όρους ενόψει του Εφετείου.

Το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους αλλά χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισής τους σε αστυνομικό τμήμα κατά τη διάρκεια αγώνων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ του ΠΑΟΚ.

Ο αστυνομικός – εκτός υπηρεσίας- κι ο φίλος του επέστρεφαν από νυχτερινή διασκέδαση και περνώντας από τα γραφεία του συνδέσμου του ΠΑΟΚ, φώναξαν συνθήματα εις βάρος της ομάδας. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, δύο 22χρονοι, ένας 23χρονος κι ένας 26χρονος, οι οποίοι εκείνη την ώρα ήταν μέσα στα γραφεία και με λοστούς καταδίωξαν τα θύματα και τα ξυλοκόπησαν άγρια.

Ο Αστυνομικός έκτοτε καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι, ενώ ο φίλος του με κάταγμα στο χέρι και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις παρέμεινε νοσηλευομενος.