“Εκπυρσοκρότησε το όπλο”, ισχυρίζεται ο συνταξιούχος Αστυνομικός

«Με χτύπησε με ρόπαλο στο δεξί χέρι που κρατούσα το πιστόλι, με αποτέλεσμα το όπλο να εκπυρσοκροτήσει σε αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που το είχα στραμμένο, και να βρει το Μάκη. Νωρίτερα με κυνήγησε και μου επιτέθηκε με ρόπαλο. Είχα βγάλει το πιστόλι που είχα πάνω μου για να αμυνθώ, να τον εκφοβίσω. Πυροβόλησα 1-2 φορές για εκφοβισμό. Εκείνος δεν φοβήθηκε και συνέχισε να με χτυπά με το ρόπαλο» φέρεται να εχει αναφέρει στην απολογία του στους Αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ο 62άχρονος συνταξιούχος αστυνομικός για το έγκλημα με θύμα τον 68άχρονο γυμναστή, Μάκη Μαρκόπουλο.

Ο συνήγορος του 62άχρονου συνταξιούχου Αστυνομικού, μετά την προθεσμία που ζήτησε κι έλαβε το Σάββατο  (22/10) για την Τρίτη (25/10) αναμένεται να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα στον Ανακριτή στον οποίο εχει ανατεθεί η υπόθεση.

Στην υπεράσπισή του, ο κατ ομολογιαν δράστης, Φώτης Μπέλλος, φέρεται να επικαλείται καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι αναφέρουν οτι ο 68άχρονος γυμναστής Μάκης Μαρκόπουλος, κινήθηκε εναντίον του συνταξιούχου αστυνομικού, κραδαίνοντας -αρχικά σε βάρος του- ρόπαλο. Αξιωματικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση, έχουν αποφανθεί, ότι δεν εντοπίζεται προμελέτη της δολοφονίας απο τον συνταξιούχο Αστυνομικό, ο οποίος μετα την πραξη του περιπλανηθηκε στην περιοχή των Αμπελοκήπων, χωρίς να έχει σχεδιάσει τη διαφυγή του, μεχρι που πείστηκε απο τα επτά αδέλφια του να παραδοθεί στις Αρχές. Συνοδεία του δικηγόρου του μετα απο 19 ώρες ο Φωτης Μπελλος, παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Αττικής.

Κατα την αυτοψία του χώρου απο το κλιμάκιο των εγκληματολογικών εργαστηρίων διακριβώθηκε ότι ο 62άχρονος δράστης, ενήργησε εκφοβιστική βολή- όχι στον αέρα- καθώς έχει διατρήσει το πίσω αριστερό μέρος τζιπ, ενός εκ των δύο σταθμευμένων οχημάτων μεταξύ των οποίων εκτυλίχθηκε το αιματηρό επεισόδιο. Ενώ, δύο βολιδες, διακριβώθηκε κατα την ιατροδικαστική εξεταση, έπληξαν το θύμα στο στήθος και την κοιλιακή χώρα, τα οποία επέφεραν το θάνατο του 68άχρονου.