ΘΣΝ: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή για τους θανάτους 75άχρονης και της 32άχρονης εγγονής της

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή άσκησε η Εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Φωτεινή Κρεωνίδου για το θάνατο γιαγιάς και της εγγονής της- 75χρονων και 32ετών- , μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, τον Αύγουστο του 2013.

Η δίωξη στρέφεται κατά παντός υπευθύνου (in rem), ενώ στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται πρόσωπο από το στενό συγγενικό περιβάλλον των δύο γυναικών, και αναμένεται να κληθεί το επόμενο διάστημα να απολογηθεί στον τακτικό ανακριτή.
Οι δύο θάνατοι είχαν προκαλέσει προβληματισμό στους γιατρούς του νοσοκομείου «Παπανικολάου», όπου είχαν νοσηλευτεί τα θύματα, αρχικά με το θάνατο της ηλικιωμένης και στη συνέχεια της 32χρονης εγγονής της. Κατά την ιατροδικαστική εξέταση, εντοπίσθηκαν στα σπλάχνα τους μεγάλες ποσότητες αρσενικού. Η ιδιαίτερη νευρολογική συμπτωματολογία απέδωσσν τους θανάτους σε δηλητηρίαση.
Στις αρχές του 2014, δόθηκε εντολή εκταφής των δύο σορών από το κοιμητήριο της Θέρμης, προκειμένου να υποβληθούν συμπληρωματικές εξετάσεις. Τα ευρήματα ενίσχυσαν τις υποψίες, και η διερεύνηση της υπόθεσης, ανατέθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.
Η δικογραφία που συντάχθηκε, διαβιβάσθηκε στην Εισαγγελία, με τα στοιχεία της οποίας, προσδιορίζεται ως ύποπτος της δολοφονίας συγγενικό πρόσωπο των δυο γυναικών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport