Αλβανός συνελήφθη με διεθνές ένταλμα για δυο ανθρωποκτονίες και μια απόπειρα.

Καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα για δυο ανθρωποκτονίες και μια απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας από το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής

Ο 44χρονος Αλβανός, είχε διαπράξει τα εγκλήματα στο πλαίσιο του “Κανούν”-Αλβανικός κώδικας τιμής, σε οικογενειακή βεντέτα. Ο κουνιάδος του 44άχρονου, είχε σκοτώσει τον αδελφό του, και είχε ορκιστεί στην οικογένεια του εκδίκηση.
Οπλισμένος με kalashnikov, ο 44αχρονος, εισέβαλε σε μπαρ, και εκτέλεσε τον κουνιάδο του και έναν ακόμα συγγενή του, ενώ αποπειράθηκε να δολοφονήσει και τρίτο συγγενικό τους πρόσωπο οι οποίοι φέρονται να είχαν ανάμιξη στην δολοφονία του αδελφού του.
Στη συνέχεια έφυγε για την Ελλάδα όπου και βρήκε καταφύγιο σε συγγενείς του οι οποίοι τον απομάκρυναν, όταν ενημερώθηκαν ότι τον αναζητούσαν οι συγγενείς των θυμάτων του, σε εφαρμογή του Αλβανικού κανόνα τιμής- “Κανούν”.
Ο 44χρονος Αλβανός καταζητούμενος ζούσε μόνος του, σε ένα μικρο διαμέρισμα στα βόρεια προάστια, ενώ απέφευγε τις μετακινήσεις, καθώς πίστευε πως ήδη βρίσκονται στην Αθήνα συγγενείς των θυμάτων του που τον αναζητούσαν για να τον σκοτώσουν.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport