ΘΣΝ: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον πατέρα που πυροβόλησε με καραμπίνα το γιο του- Κρίθηκε προφυλακιστέος

Προφυλακιστέος κρίθηκε με την ολοκλήρωση της απολογία τους στον 5ο Τακτικό Ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 63άχρονος πατέρας κατηγορούμενος για το θανάσιμο τραυματισμό του ψυχικά πάσχοντα γιου του μετά από οικογενειακό επεισόδιο

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με δόλο και παράβαση του νόμου περί όπλων, άσκησε η Εισαγγελέας στον 63άχρονο ο οποίος το μεσημέρι της Κυριακής (27/04-13.30) πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα τον 31άχρονο γιο του στο σπίτι της οικογένειας στα Πυλαιώτικα της Θεσσαλονίκης και τον παρέπεμψε να απολογηθεί ενώπιον του 5ου Τακτικού Ανακριτή Θεσσαλονίκης .

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης βρίσκονται η κόρη , συγγενείς και φίλοι για να στηρίξουν τον 63άχρονο καθώς δικαιολογούν την πράξη του, στα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας που υπέμενε η οικογένεια, λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων του 31άχρονου. Έχει ιστορικό νοσηλείας σε ψυχιατρικές κλινικές, και συχνά ξεσπούσε στους γονείς του σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων, οι οποίοι τον περιέγραψαν σωστό οικογενειάρχη . Γείτονες της οικογένειας του 63άχρονου έχουν εκφράσει πρόθεση στις Αρχές, να καταθέσουν ως μάρτυρες σε  υπεράσπισή καθώς γνώριζαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε λόγω των σοβαρών προβλημάτων ψυχικής υγείας του 31άχρονου γιου του, ο οποίος ασκούσε ακραία βία με ξύλο τόσο σε βάρος του πατέρα αλλά και της μητέρας του, κατάσταση την οποία δεν μπορούσε να ανεχτεί πλέον ο 63άχρονος και έφτασε στο έγκλημα.

«Με χτύπησε. Έφαγα πολλές… Θόλωσα! Δεν θυμάμαι πόσες φορές τον πυροβόλησα» φέρεται να υποστήριξε στους Αστυνομικούς ου Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων κατά την απολογία του ο 63άχρονος. Το πρωί της Δευτέρας (27/04) και πριν μεταχθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης,ο 63άχρονος μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία, ύστερα από αίτημα που είχε υποβάλλει, προκειμένου να εξετασθεί από ιατροδικαστή, ώστε να συμπεριληφθεί η έκθεσή του στη δικογραφία.