ΘΣΝ: «Περιμένω με αγωνία να με καλέσει ο Ανακριτής να απολογηθώ, για τη νέα Δίωξη σε βάρος μου, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο»

Νέα Ποινική Δίωξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, άσκησε ο Εισαγγελέας, σε βάρος του πρώην στελέχους της ΔΙΑΣ Θεσσαλονίκης σε διαθεσιμότητα για  τον πυροβολισμό στο 16χρονο παραβατικό Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης,

«Περιμένω με αγωνία να με καλέσει ο Ανακριτής προκειμένου να απολογηθώ και να δώσω εξηγήσεις, για τη νέα δίωξη σε βάρος μου, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο» δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο ένστολος- σε διαθεσιμότητα- τον οποίο στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί σε συμπληρωματική απολογία.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο 34χρονος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, μετά τη διαφωνία Εισαγγελέα και Ανακριτή για την ποινική του μεταχείριση.

Ο Παναγιώτης Σαμπάνης, πρόεδρος ομοσπονδίας Ρομά, δήλωσε πως «περιμέναμε μία διαφορετική απόφαση από τη δικαιοσύνη, έκρινε ότι ο αστυνομικός έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος εμείς πιστεύουμε στην Ελληνική δικαιοσύνη πιστεύουμε ότι θα ξανά καλέσουν τον αστυνομικό για να καταθέσει γιατί αλλάζει η κατηγορία το παιδί έχει φύγει από τη ζωή και καταλαβαίνετε Η κατάσταση στην οικογένεια είναι δύσκολη, εμείς προσπαθούμε να εμψυχώσουμε την οικογένεια, τον μπαμπά, τη μαμά, τη γυναίκα. Ο ρόλος μας είναι αυτός… Τι να κάνουμε άλλο;».

Οι Δικαστικές Αρχές μετά τη συμπληρωματική απολογία του κατηγορούμενου ενστόλου, θα κληθούν να αποφανθούν εκ νέου για την ποινική μεταχείρισή του.