ΘΣΝ: Ο βιαστής της ανήλικης που είχε σχέση με τη μητέρα της και του είχε αναθέσει να τον προσέχει

Με Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, δόθηκε άδεια δημοσιοποίησης στα στοιχεία ταυτότητας, και την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 53χρονου συντρόφου της μητέρας της

Τα στοιχεία του 53χρονου ο οποίος βίαζε την 13χρονη κόρη της συντρόφου του στη Θεσσαλονίκη, από τον Νοέμβριο του 2020 έως και τον Μάρτιο του 2022, απειλώντας την ότι θα χώριζε τη μητέρα της που πάσχει από σοβαρή ασθένεια, σε περίπτωση που αποκάλυπτε τις πράξεις του.

Πρόκειται για τον ΜΑΣΙΟ Απόστολο του Κωνσταντίνου και της Φωτεινής, γεν. 1969 στη Θεσσαλονίκη.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ασκήθηκε σε βάρος 53χρονου ποινική δίωξη, για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανήλικου παθόντα που δεν συμπλήρωσε τα 14 έτη από πρόσωπο που συνοικεί με τον ανήλικο κατ’ εξακολούθηση, παρουσίαση πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα σε ανήλικο τον οποίο τον έχουν εμπιστευθεί για να τον επιβλέπει και να τον φυλάσσει έστω και προσωρινά κατ’ εξακολούθηση και ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τελέστηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388457 και 2310-388458 του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.