ΘΣΝ, Μάλγαρα: Καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου για κλήση σε γιατρό εν κινήσει προς το Νοσοκομείο για εφημερία

Ο γιατρός επέδειξε την ιατρική του ταυτότητα και το πρόγραμμα των εφημεριών του νοσοκομείου, ωστόσο του επιδόθηκε πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση από τους Αστυνομικούς

Η καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας αναφέρεται σε περιστατικό στα Διόδια Μαλγάρων την Κυριακή (03/01) όταν ο παθολόγος Αθηνόδωρος Παυλίδης κατά την μετάβασή του από την Θεσσαλονίκη όπου διαμένει, στο Νοσοκομείο Βέροιας όπου εργάζεται, δέχθηκε έλεγχο από τους Αστυνομικούς, και του βεβαίωσαν πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση.

Όπως αναφέρει η καταγγελία- ανακοίνωση, «Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας έγινε αποδέκτης διαμαρτυρίας – καταγγελίας του μέλους του, ιατρού παθολόγου κ. Παυλίδη Αθηνόδωρου, σχετικά με επιβολή προστίμου σε βάρος του – για άσκοπη μετακίνηση – από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων. Ο ιατρός είναι κάτοικος Θεσσαλονίκης και εργάζεται στο νοσοκομείο Βέροιας ως παθολόγος, στον τομέα δηλαδή που έχει αφιερωθεί “ψυχή τε και σώματι” στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Ο ιατρός την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 μετέβαινε στο νοσοκομείο, καθώς είχε εφημερία. Η επίδειξη της ιατρικής ταυτότητας και του προγράμματος εφημεριών του νοσοκομείου Βέροιας δεν ήταν αρκετά κατά τον έλεγχο από την τροχαία στα διόδια Μαλγάρων. Άλλωστε, εάν όντως ήταν άσκοπη μετακίνηση, δεν έπρεπε να του επιτραπεί η συνέχιση της διαδρομής (Ο ιατρός μετέβη στο νοσοκομείο Βέροιας και εφημέρευσε κανονικά).

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας με λύπη του καταδικάζει την υπερβολική αυστηρότητα που επεδείχθη στην μετακίνησή του ιατρού μέλους του και μάλιστα σε εφημερία Κυριακής, όπου η παρουσία του ήταν “εκ των ων ουκ άνευ”.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που σχετίζονται με το περιστατικό να επιληφθούν, ώστε να μην ξαναζήσουμε ανάλογες ατυχείς καταστάσεις. Ειδικά στον καιρό της πανδημίας, ο ιατρικός κόσμος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να παραμείνει όρθια η κοινωνία. Τα χειροκροτήματα στους “ήρωες” της πανδημίας πρέπει να έχουν και έμπρακτη εφαρμογή και να μην είναι μόνο λεκτικές ανακοινώσεις».