Ρόδος: Στο αρχείο η ΕΔΕ σε βάρος Αξιωματικού της Ασφαλείας Ρόδου, για παράβλεψη καταγγελίας, στην υπόθεση Τοπαλούδη

Απαλλακτική εισήγηση στο πλαίσιο Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για Αξιωματικό της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, σε καταγγελίες που είχαν υποβληθεί για παράβλεψη καταγγελίας που είχε υποβάλλει η Ελένη Τοπαλούδη πριν τη δολοφονία της

Στο αρχείο τέθηκε ως προφανώς αβάσιμη στην ουσία της, η προκαταρκτική δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος Αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, για παράβλεψη της προφορικής καταγγελίας για βιασμό, από την 21χρονη φοιτήτρια Ελένη Τοπαλούδη, το Νοέμβριο του 2017 στη Ρόδο . Από την Ε.Δ.Ε. όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Δημοκρατική», δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος των Αστυνομικών της Υπηρεσίας, και βασιμότητα των καταγγελλομένων και η εισήγηση του Αξιωματικού που διενήργησε την έρευνα είναι η αρχειοθέτηση της υποθέσεως.

Προηγήθηκε αυτοτελής προκαταρκτική έρευνα μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, μετά από καταγγελία των γονέων της φοιτήτριας, σε βάρος Αξιωματικού για τον οποίο υποστήριζαν ότι δεν επέδειξε τη δέουσα επιμέλεια σε καταγγελία της για ομαδικό βιασμό και παράνομη μαγνητοσκόπησή του από τους τρεις υπόπτους και να μην ενήργησε τα δέοντα.

Στο πλαίσιο της έρευνας , ελήφθησαν καταθέσεις από τρεις φίλες της φοιτήτριας και από τον βοηθό του Αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, αλλά και ανωμοτί κατάθεση από τον Αξιωματικό Υπηρεσίας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου .Ως μάρτυρας, η 24χρονη φίλη της Ελένης Τοπαλούδη, είχε αναφερθεί στην κατάθεσή της μεταξύ άλλων, ότι η δολοφονημένη φοιτήτρια, φοβόταν τρία άτομα που εμπλέκονταν σε υπόθεση βιασμού εις βάρος της ενώ γνώριζε όπως υποστήριξε από την ίδια ότι την εκβίαζαν με καταγεγραμμένο παράνομα βιντεοληπτικό υλικό. Ανάλογο περιεχόμενο αποτυπώνεται και στις άλλες δύο καταθέσεις από φίλες της. Οι Αστυνομικοί κατέθεσαν , όπως προκύπτει και από τα αρχεία τους, ότι δεν τους καταγγέλθηκε βιασμός αλλά τους ζητήθηκαν πληροφορίες για τα μέτρα που θα μπορούσε να λάβει η ίδια για την αποτροπή των τριών ανδρών από την δημοσιοποίηση του βίντεο.

Ενώ εκκρεμεί η αξιολόγηση από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης με υπόπτους για τα αδικήματα του βιασμού, της αθέμιτης αποτύπωσης σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης και της παράνομης βίας για τρεις Ροδίτες – 19ετών, 22χρόνων και ενός ακόμα 23χρονου- κάτοικοι Μασάρων Ρόδου, με φερόμενη ως θύμα την 21χρονη φοιτήτρια. Η δικογραφία παραμένει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου καθώς δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί εργαστηριακά η ανάκτηση όλων των περιεχομένων των κινητών τηλεφώνων και δεν έχει διαπιστωθεί εάν υφίσταται έστω και σβησμένο το επίμαχο βίντεο.

____________________________________________________________

* dimokratiki.gr