ΘΣΝ: Κατέληξε η υπέργηρη μητέρα του άνδρα ο οποίος προκάλεσε εμπρησμό στο διαμέρισμά τους και έκαψε ζωντανό τον πατέρα του

Κατέληξε στα βαρύτατα εγκαύματα της η 81άχρονη

Νοσηλευόταν από την Κυριακή του Πάσχα (19/04) με  βαρύτατα εγκαύματα στο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όταν οι Πυροσβέστες την απεγκλώβισαν από το φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Βασιλίσσης Όλγας, στο οποίου ζούσε μαζί με τον 87άχρονο σύζυγό της Απόστρατο Στρατιωτικό και τους δύο γιους τους. Τον 45άχρονο , ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας και τον 46άχρονο ο οποίος είχε υποστεί εγκαύματα από τη φωτιά.

Η Αστυνομία συνέλαβε τον 45άχρονο γιο του, ο οποίος ομολόγησε τον εμπρόθετο εμπρησμό στο διαμέρισμα και την πυρπόληση του πατέρα του εν ζωή . Μετά την απολογία του, με κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και εμπρησμό με κίνδυνο για άνθρωπο, οδηγήθηκε στις φυλακές Διαβατών όπου κρατείται προσωρινά .

Όπως ισχυρίστηκε στην προανακριτική του απολογία ο 45άχρονος, οι προστριβές και οι καβγάδες στο σπίτι τους ήταν συχνοί λόγω της αυταρχικής συμπεριφοράς του πατέρας του, όπως φέρεται να ανέφερε και κατά την απολογία του ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών, όπου και  ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Μετά το θάνατο και της ηλικιωμένης μητέρας του, το κατηγορητήριο σε βάρος του, αναμένεται να τροποποιηθεί .