ΘΣΝ: Καταδίκη για εμπρόθετο τροχαίο και εμβολισμό δικύκλου της Τροχαίας επέβαλε το Αυτόφωρο σε πολίτη

Καταδίκη με τριετή αναστολή άκουσε από τη Δικαστική Σύνθεση της Έδρας, πολίτης ο οποίος προκάλεσε εμπρόθετη παράσυρση δικύκλου της Τροχαίας Θεσσαλονίκης και απείλησε Αστυνομικό

Σε έναν χρόνο, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε (12/08) από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, 50χρονος ο οποίος είχε συλληφθεί τις προηγούμενες ημέρες σε επεισόδιο το οποίο προκάλεσε στη Δυτική Θεσσαλονίκη, με δικυκλιστές της Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Η κατηγορία την οποία αντιμετώπισε αφορά το αδίκημα της αντίστασης κατά της Αρχή, καθώς ο 50χρονος φέρεται να αντέδρασε σε αστυνομικό έλεγχο και εμβόλισε με το όχημά του, μοτοσυκλέτα της Τροχαίας.
Όπως περιέγραψε ο αστυνομικός της Τροχαίας, σε διατεταγμένη υπηρεσία ελέγχων, εντόπισαν τον 50χρονο να πραγματοποιεί με το όχημά του επικίνδυνους ελιγμούς, χωρίς να χρησιμοποιεί τα φλας, ενώ κατά την οδήγηση ανέκοψε την πορεία ΤΑΧΙ και προέβη σε άσεμνη χειρονομία προς τον επαγγελματία αυτοκινητιστή.

Ο 50χρονος ο οποίος δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία των δικύκλων της Τροχαίας που ακολουθούσαν όμορη πορεία και είδαν δει την επικίνδυνη οδηγική του συμπεριφορά. Όταν ο Αστυνομικός προσέγγισε το όχημα του 50χρονου και του υπέδειξε να σταματήσει στο επόμενο φανάρι για έλεγχο, ο οδηγός άλλαξε λωρίδα κατεύθυνσης και μείωσε ταχύτητα χωρίς ωστόσο να ακινητοποιήσει το όχημά του.

«Πήγα δίπλα του και του έκανα νόημα να σταματήσει. Ο κατηγορούμενος ήταν πολύ νευρικός στην οδήγηση, έκανε συνέχεια ελιγμούς και του βεβαιώθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο. Μόλις σταμάτησε, αμβόλισε την μοτοσυκλέτα και στη συνέχεια ξεκίνησε να φώναζα “ξέρεις ποιος είμαι εγώ, θα σου πω τι θα πάθεις, θα πάω στον Εισαγγελέα», φώναζε και δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμος», κατέθεσε ο αστυνομικός.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι πράγματι δεν έβγαζε φλας όταν άλλαζε κατεύθυνση και ότι όταν είδε τον αστυνομικό να του κάνει σήμα σταμάτησε το αυτοκίνητο. «Άκουσα ένα κρακ, μόλις είχα σταματήσει και του είπα “τι έκανες;”. Είπα, επίσης, ότι “θα επιληφθεί Εισαγγελέας”. Μου πήρε τα χαρτιά και την πινακίδα του οχήματος. Μου βεβαίωσε πρόστιμο και στη συνέχεια οδηγήθηκα στο Αστυνομικό Τμήμα Νεαπόλεως”, απολογήθηκε ο 50χρονος, υποστηρίζοντας ότι ο αστυνομικός ψεύδεται, καθώς αρνήθηκε ότι εμβόλισε το υπηρεσιακό του δίκυκλο.