Άρτα: Οι όροι επικοινωνίας με το 2χρονο γιο του, προκάλεσαν καβγά μεταξύ του ζευγαριού- Ο πεθερός του δράστη δέχθηκε τα φονιά πυρά μετά την απόπειρα δολοφονίας της κόρης του

Με πρόθεση να δει τον 2ετών γιο του, ο δράστης πήγε στο πατρικό της συζύγου του, ακολούθησε καβγάς μεταξύ του ζευγαριού, στη θέα περιστρόφου ο ηλικιωμένος πεθερός του, επιχείρησε να προστατέψει την κόρη του και δέχθηκε τα φονικά πυρά

Ενώ οι Αρχές Ασφαλείας, αναζητούν τον 29χρονο ως δράστη δολοφονίας του πεθερού του, στο Αστροχώρι Άρτας, μέσα από καταθέσεις και μαρτυρίες αναδεικνύονται οι συνθήκες της έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του ζευγαριού που προκάλεσε καβγά το απόγευμα της Πέμπτης (11/08) στο σπίτι του πεθερού του στο Ασπροχώρι Αρτας και είχε θανατηφόρα κατάληξη για τον ηλικιωμένο πατέρα της εν διαστάσει συζύγου και μητέρας του 2ετών γιου τους.

Το ζευγάρι περίπου για έναν χρόνο ζούσε σε διάσταση και μόλις τις τελευταίες ημέρες εκδόθηκε το διαζύγιό τους. Η 36χρονη είχε επιστρέψει στο πατρικό της σπίτι μαζί με το νήπιο γιό της, αφού οι σχέσεις με τον πρώην σύζυγό της ήταν τεταμένες όπως και με τον πεθερό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είχε καλέσει νωρίτερα στο τηλέφωνο την πρώην σύζυγό του, και την είχε ενημερώσει ότι θα πήγαινε να δει το γιο τους, όπως του είχε αναγνωρίσει το δικαστήριο στους όρους του διαζυγίου. Συζήτηση η οποία ξεκίνησε στο πατρικό της, με την πρώην σύζυγό του, προκάλεσαν το θυμικό του δράστη, ο οποίος έβγαλε περίστροφο και πυροβόλησε αρχικά εναντίον της μητέρας του γιου του. Η γυναίκα, απέφυγε τα πυρά, τρέχοντας προς το σπίτι, όταν άκουσε τους υπόλοιπους πυροβολισμούς. Όπως η ίδια καταθέτει, όταν γύρισε προς την αυλή, είδε τον ηλικιωμένο πατέρα της αιμόφυρτο να σωριάζεται νεκρός και το δράστη να επιβιβάζεται στο αγροτικό του και να διαφεύγει, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Ο ηλικιωμένο άνδρας,  ο οποίος κατά τη διάρκεια του τσακωμού μεταξύ του ζευγαριού στεκόταν δίπλα στην κόρη του εκτιμάται ότι είτε κινήθηκε ώστε να προστατέψει την κόρη του, όταν είδε τον πρώην γαμπρό του να πυροβολεί, είτε ο δράστης έστρεψε το όπλο στον πρώην πεθερό του και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ .

Οι αστυνομικοί εντόπισαν εγκαταλελειμμένο το βράδυ της Πέμπτης (11/08) το αγροτικό αυτοκίνητο του δράστη με το οποίο διέφυγε από το πατρικό της εν διαστάσει συζύγου του, στα ορεινά σύνορα της Άρτας, από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας και οι έρευνες εκτείνονται στην ευρύτερη περιοχή. Μαρτυρία βοσκού στους αστυνομικούς χωροθετεί τον 29χρονο στα βουνά, καθώς ο ίδιος ως κτηνοτρόφος είναι γνώστης των ορεινών της περιοχής, ενώ μπλόκα έχουν αναπτυχθεί σε κομβικά σημείο του οδικού δικτύου.

Το περίστροφο που χρησιμοποίησε ο 29χρονος δεν εντοπίσθηκε ούτε στο χώρο του εγκλήματος, αλλά ούτε και στο εσωτερικό του αγροτικού του οχήματος, με τους αστυνομικούς να τον αναζητούν ως ένοπλο και επικίνδυνο.

Ο 29χρονος καταζητούμενος ως δράστης της δολοφονίας του πεθερού του, βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας σε βάρος του ηλικιωμένου και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της πρώην συζύγου και μητέρας του γιου τους.