“Θωρακίστε τον Αστυνομικό”!

Με αφορμή τον κίνδυνο μεταφοράς του κορωνοϊού στην Ελλάδα, αίτημα* για χορήγηση ιατρικών αναλωσίμων στο ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ

“Η κατάλληλη ενημέρωση, η εγρήγορση, ο σωστός σχεδιασμός και η πρόληψη από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πολίτη της χώρας, μπορούν να φανούν ως καταλυτικοί παράγοντες όταν σου χτυπά την πόρτα μια παγκόσμια “απειλή”….!
Πόσο μάλλον στη χώρα που βρίσκεται στο σταυροδρόμι ανατολής και δύσης κουβαλώντας εδώ και χρόνια το τεράστιο ζήτημα του μεταναστευτικού στις πλάτες της!
Ούτε ο πανικός αλλά ούτε η αδιαφορία είναι καλοί σύμβουλοι.
Οι πύλες εισόδου της Χώρας είναι γνωστές, όπως γνωστό είναι ότι μία από τις πρώτες εργασιακές κατηγορίες ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για το θέμα, ως εγγυητές πάντα του πολύτιμου αγαθού της ασφάλειας, είναι οι Αστυνομικοί.
Ακόμη μία σοβαρή πρόκληση για τους Έλληνες Αστυνομικούς ίσως λοιπόν βρίσκεται προ των πυλών!
Θα κληθούν αν χρειαστεί (το απευχόμαστε όλοι) για πολλοστή φορά να αποδείξουν την αυταπάρνηση τον επαγγελματισμό και την πίστη στον όρκο που έδωσαν, πιθανότατα υπό πρωτόγνωρες συνθήκες!
Ελπίζουν και απαιτούν η επίσημη πολιτεία να σταθεί αυτή τη φορά στο ύψος των περιστάσεων και να τους θωρακίσει κατάλληλα.
Υ.Γ.: Για μάσκες γάντια αντισηπτικά και πολλά άλλα από την τσέπη μας δίνουμε χρόνια τώρα λεφτά, μην το ξεχνάτε …

Λάζαρος ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ
Μέλος του Δ.Σ της Ε.Α.Υ.Θ.
Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Μέλος του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης