ΘΣΝ: Επανέρχεται στην ΕΛΑΣ ο Ειδικός φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης

Αφού εξέτισε ποινή κάθειρξης, άκουσε στο Εφετείο αθωωτική απόφαση και μετά από 14χρονια με απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικου Συμβουλίου της ΕΛ.ΑΣ επιστρέφει στην ενεργό δράση ο Ειδικός Φρουρός

Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, ο Ειδικός Φρουρός Βασίλης Σαραλιώτης επέβαινε ως συνοδός στο περιπολικό του Τμήματος Εξαρχείων με οδηγό τον επίσης Ειδικό Φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονεα. Πριν προλάβει να αντιδράσει και χωρίς να το καταλάβει, από την αψυχολόγητη πράξη του συναδέλφου του, βρέθηκε συγκατηγορούμενος για το θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξανδρου Γρηγοροπουλου.

Η κοινωνική απαίτηση αξίωνε την βαρύτερη των ποινών για το πλήρωμα του περιπολικού του Τμήματος Εξαρχείων, που το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, ύστερα από φραστικό επεισόδιο με τους δυο 15χρονους φίλους, το Νίκο Ρωμανό και τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, ο δεύτερος κατέληξε θανάσιμα τραυματισμένος . Ως καθ’ ομολογίαν δράστης ο πρώην Ειδικός Φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας συνελήφθη μαζί και ο συνοδός του υπηρεσιακού οχήματος της ΕΛΑΣ Βασίλης Σαραλιώτης, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο ο συνοδός στο περιπολικό του Τμήματος Εξαρχείων, καταδικάστηκε κι εξέτισε ποινή κάθειρξης έξι ετών στις φυλακές ενώ έλαβε αποφυλακιστήριο το 2012. Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας το 2019, ο 44χρονος Βασίλης Σαραλιώτης, αθωώθηκε από τις κατηγορίας και μετά από 14χρονια με απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΛΑΣ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη (14/02) επανέρχεται στην ενεργό Υπηρεσία.

Το αρμόδιο εποπτικό Υπηρεσιακό Όργανο επέβαλε στον Ειδικό Φρουρό της ΕΛΑΣ αργία έξι μηνών και πλέον επανέρχεται στο Σώμα. Ο 44χρονος Ειδικός Φρουρός άκουσε ο ίδιος την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ωστόσο μέχρι να καθαρογραφθεί (εντός ενάμιση μήνα)  και να του επιδοθεί θα παραμένει με πολιτική ταυτότητα.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης, μετά την τελεσίδικη και αμετάκλητη  αθωωτική Δικαστική ετοιμηγορία από το Εφετείο Λαμίας, περίμενε την επάνοδο του στο Σώμα ως «ηθική δικαίωση» . Μετά από αυτή τη δικονομική εξέλιξη, ο Ειδικός Φρουρός, μπορεί να διεκδικήσει να του καταβληθούν και οι μισθοί αργίας λόγω της εκκρεμούς ποινικής διαδικασίας .

Ο βασικός κατηγορούμενος και καθ ομολογίαν δράστης, Επαμεινώνδας Κορκονέας παραμένει έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού.  Μετα την προσφυγή της πολιτικής αγωγής σε ακύρωσης της απόφασης αποφυλάκιση από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας το 2019, δικάζεται εκ νέου για τη χορήγηση ή μη ελαφρυντικού του σύννομου βίου, με αναγνώριση του οποίου από το Δευτεροβάθμιο Δικαστήριο είχε αποφυλακιστεί. Στο πρωτόδικο του ειχε επιβληθεί καταδίκη κάθειρξης 13 ετών. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 28 Ιουνίου και θα συνεχισει με αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.