Πάτρα: Το πόρισμα της επιτροπής θέτει νεα δεδομένα στις κλητεύσεις μαρτύρων και διαμορφώνει το κατηγορητήριο- Καταθέτει η Δήμητρα Πισπιρίγκου

Το πόρισμα της επιτροπής Καρακούκη και Καλόγρια αναφέρεται σε βίαιο μηχανισμό θανάτου μεταξύ άλλων, και εξελίξεις στην έρευνα των Αρχών για την απόδοση ευθυνών για τους θανάτους των παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη Πισπιρίγκου

Εξελίξεις εντός ημέρας αναμένεται να δρομολογήσει το 20σελιδο πόρισμα της επιτροπής των δύο ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρια για τον προσδιορισμό του μηχανισμού θανάτου των δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη Πισπιρίγκου, Μαλένας και Ίριδας.

Τα μέλη της οικογένειας Δασκαλάκη Πισπιρίγκου, μεταξύ των οποίων ο Μάνος Δασκαλάκης, έχουν ήδη καταθέσει στο κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών της Αττικής. Ωστόσο η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, που περιλαμβάνεται στους μάρτυρες καθώς ήταν παρούσα όταν η 6μηνων ανίψια της εντοπίσθηκε νεκρή στο σπίτι οδού Μπιζανιου στην Πάτρα, όπως είχε ενημερωθεί θα λάμβανε κλήση για κατάθεση μετά την ολοκλήρωση και διαβίβαση της έκθεσης των δύο ιατροδικαστών στις Αρχές.

Εντός της ημέρας (21/06) πρόκειται να μεταβεί στην Αστυνομική Υπηρεσία της Δυτικής Αχαΐας, προκειμένου να παραθέσει ενώπιον του κλιμακίου του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής όσα η ίδια γνωρίζει για το θάνατο της ανεψιάς της. Πληροφορίες του NantiaReport.gr αναφέρουν ότι ενδέχεται η εξέταση της Δήμητρας Πισπιρίγκου να πραγματοποιηθεί στην έδρα της Υπηρεσίας στο Μέγαρο της Λ.Αλεξάνδρας, πράξη που θα αποφασίσει η αρμόδια εποπτεύουσα Εισαγγελική Αρχή.