ΘΣΝ: Ελεύθερος ο “παρουσιαστής” κατηγορούμενος για υποθέσεις εκβίασης με δημοσιεύματα σε εφημερίδα του Μένανδρου Φουρθιώτη

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο  της Θεσσαλονίκης με την Έδρα να δίνει αναβολή λόγω αποχής των δικηγόρων

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έδωσε δικάσιμο τον Ιανουάριο του 2025, και ήρε την κράτηση του 56χρονου Κωστα Μιναρετζή, ο οποίος είχε συλληφθεί το Σάββατο (20/04).

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την αναβολή της υπόθεση, ο 56χρονος ανέφερε ότι «Με συνέλαβαν γιατί ακούστηκε το όνομά μου χωρίς λόγο. Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά (τις καταγγελίες). Σας το είπα και το ξεκαθαρίζω. Το μεγαλύτερο μέρος των κατηγοριών αφορούν άλλον και όχι εμένα και κατ’ επέκταση είδατε και ακούσατε κιόλας ότι στις 20 Ιανουαρίου θα απαλλαγώ των κατηγοριών, των ελαχίστων που υπάρχουν εναντίον μου, οι οποίες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το θέμα. Αφορούν άλλον όλες αυτές οι κατηγορίες. Σας το τονίζω», ενώ αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην κατηγορία της εκβίασης.

Στη δικογραφία του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης αποδίδονται κατηγορίες σε βάρος του 56χρονου παρουσιαστή Κώστα Μιναρετζή ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και του 39χρονου εκδότη Μένανδρο Φουρθιώτη, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμιση.

Είχαν προηγηθεί δύο καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο κατηγορούμενοι καθώς επίσης ενα τρίτο πρόσωπο, αξίωναν χρηματικά ποσά για να αποσύρουν ψευδή δημοσιεύματα.

Εκ των μηνυτών 44χρονος τραγουδιστής, με τη βοήθεια φιλικού του προσώπου, συναντήθηκε πριν από περίπου 10 ημέρες στην περιοχή Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης με τον Μένανδρο Φουρθιώτη και συμφώνησαν προφορικά να τον διαφημίσει με αναρτήσεις σε διαδικτυακό μέσο το οποίο διατηρεί. Ωστόσο, λόγω της μη άμεσης καταβολής της πρώτης εκ των τριών ισόποσων προσυμφωνημένων δόσεων ύψους €2.480 ευρώ καθεμία, μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, απείλησε τον τραγουδιστή και το φιλικό του πρόσωπο που είχε μεσολαβήσει, να τούς δυσφημίσει, απαιτώντος άμεσα την καταβολή των χρημάτων, ενώ αύξησε την χρηματική αξίωση στις €14.880 .

Ως πίεση προκειμένου να καταβληθούν τα χρήματα, απέστειλε από το κινητό του 44χρονου τραγουδιστή (16/04) μήνυμα με συνημμένο σύνδεσμο δημοσιεύματος, με τη φωτογραφία και το ονοματεπώνυμό του χαρακτηρίζοντας τον ως “παιδεραστή, βιαστή 13χρονου” και στις τέσσερις ημέρες μετά (20/04) σε νεότερο μήνυμα με συνημμένο σύνδεσμο  προανήγγειλε δημοσίευμα στον έντυπο Τύπο.

Στο Τμήμα Εκβιαστών μετέβη (20/04) επίσης 46χρονος άνδρας ο οποίος κατήγγειλε ότι μέσω του καταργούμενου Κωνσταντίνου Μιναρετζή, ο Μένανδρος Φουρθιώτης, του ζητούσε εκβιαστικά να του καταβάλει €200.000 για να αποσύρει ανάλογα δημοσιεύματα περί σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου.

Ο 46χρονος, συναντήθηκε (06/04) στη Θεσσαλονίκη με τον Μένανδρο Φουρθιώτη, με σκοπό να τον βοηθήσει στη δικαστική διαμάχη που έχει με την πρώην σύζυγο του, με «αποκλειστικά κατασκευή και δημοσίευση, σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα τα οποία διαχειρίζεται, σκευωριών και ψευδών ειδήσεων σε βάρος της πρώην συζύγου του έναντι αμοιβής, υπαναχώρησε και δεν υπήρξε συμφωνία».

Οπως αποδίδεται στο Μένανδρο Φουρθιώτη, αξίωσε μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών αρχικά το χρηματικό ποσό των €20.000 προκειμένου να μην εκδώσει δημοσίευμα στο διαδίκτυο, στο οποίο θα τον ανέφερε ως παιδεραστή του ανήλικου γιου του, ενω δημοσίευσε (14/04) στην εφημερίδα που εκδίδει τα αρχικά γράμματα του ονοματεπωνύμου του και φωτογραφία του από μέσο κοινωνικής δικτύωσης με επεξεργασία του προσώπου, ενώ ανέφερε περιγραφικά στοιχεία για τον ίδιο και την υπόθεση.

Μετά πό αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες (έως και 20/04) του 46χρονου με τους κατηγορούμενους στην υπόθεση του απαίτησαν €200.000 μρ τον Μένανδρο Φουρθιώτη να του αποστέλει μήνυμα με συνημμένο σύνδεσμο δημοσιεύματος στο διαδίκτυο με προαναγγελία για πρωτοσέλιδο της εφημερίδας που εκδίδει, με τη φωτογραφία του και τα στοιχεία ταυτότητάς του, χαρακτηρίζοντάς τον ψευδώς ως βιαστή του ανήλικου γιου του.

Για το Μένανδρο Φουρθιώτη και ακόμη ένα άτομο οι οποίοι θα παραλάμβαναν τα χρήματα, εκδόθηκαν αναζητήσεις, χωρίς να εντοπίσθουν,   Ο Κωνσταντίνος Μιναρετζής εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών στη Θεσσαλονίκη, προσήχθη, αναγνωρίστηκε από τον 46χρονο, και συνελήφθη.