Στους συλληφθέντες χούλιγκαν στα επεισόδια του Ρέντη στα οπαδικά στο Βόλο και στα Γιάννινα

Στο εξωτερικό ειχε διαφύγει ένα από τα ονόματα της «Θύρας 7», που αποδίδεται από την Ασφάλεια Αττικής, ηθικός αυτουργός στη δολοφονία του Αρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη, στα επεισόδια στου Ρέντη, στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Ο 40χρονος οργανωμένος οπαδός συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής (21/04) στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, με οδηγίες απο την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε προετοιμάσει έξοδό του στην Αλβανία.

Ο 40χρονος οργανωμένος οπαδός ειχε σταθμεύσει το πολυτελές τζιπ και επέστρεφε με την 24χρονη φίλη του, τόν ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του είχε €5.000, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και δύο κάρτες sim. Με συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας (21/04) μετήχθη στην Ασφάλειας Αττικής.

Σε περίπου 5.500 σελίδες περιγραφονται στη δικογραφία οι πράξεις – κατα περίπτωση- των 158οργανωμένων με επιβαρυντική περίσταση της εγκληματικής οργάνωσης, τα τελευταία πέντε χρόνια, σε Ιωάννινα, Νέα Φιλαδέλφεια, Βόλο, Λαμία, Μαλακάσα, Ίλιον και Νέο Φάληρο, μεταξύ των 13 επεισοδίων αθλητικής βίας,  η δολοφονία με ναυτική φωτοβολίδα του 31χρονου Αρχιφύλακα Γεώργιου Λυγγερίδη, στου Ρέντη. Σύμφωνα με τους οργανωμένους η δολοφονική επίθεση στη διμοιρία των ΜΑΤ  με τον τραυματισμό του Γιώργου Λυγγερίδη ήταν «αντίποινα» στα επεισόδια που είχαν προηγηθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και της Αστυνομίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, όπως οι αρχηγοί, συντονιστές, ομαδάρχες και μέλη του εκτελεστικού βραχίονα. Στον επιμερισμό των κατηγοριών ο 40χρονος φέρεται ως επικεφαλής οργανωμένης ομάδας οπαδών, 27χρονος οργανωμένος φέρεται να είχε ρόλο «αποθηκάριου», ενω 31χρονος που περιγράφεται ως «ο σκληρός της κερκίδας», και 36χρονος που είχε απασχολήσει πρόσφατα την Αστυνομία μετά από συμπλοκή που είχε γίνει έξω από το στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης» στο Νέο Φάληρο.

Κλειστή ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής χειρίστηκε επί τέσσερις μήνες την υπόθεση και η δικογραφία ολοκληρώθηκε με συλλήψεις οργανωμένων σε επεισόδια αθλητικής βιας και στη δολοφονία του Αρχιφύλακα της ΥΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη.