ΘΣΝ: Ελεύθερος με όρο ο αρχηγός «Vor V Zakone» της ρωσόφωνης μαφίας

Με αναπηρικό αμαξίδιο μετέβη για να απολογηθεί στην 2η ειδική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο Γεωργιανός κατηγορούμενος

Ελεύθερος με περιοριστικό όρο αφέθηκε 62χρονος Γεωργιανός Λάσα Σουσανασβίλι ο οποίος  έχει καταδικαστεί ως αρχηγός «Vor V Zakone» της ρωσόφωνης μαφίας, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.  Του αποδίδεται η δράση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, με εξάρθρωση τον Απρίλιο του 2018, με ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη με διαρρήξεις και κλοπές τόσο στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

Κατά την απολογία του, ο 62χρονος Λάσα Σουσανασβίλι αρνήθηκε την κατηγορία της “νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικες δραστηριότητες “. Φέρεται να ισχυρίστηκε ότι τα ποσά που κατηγορείται ότι “ξέπλενε” αφορούν στην πλειονότητα έξοδα νοσηλείας σε κλινικές και διαμονές σε ξενοδοχεία, λόγω τής βεβαρημένης κατάστασης της υγείας του.

Μετά την απολογία του, με συμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος υπό τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι γαλλικές δικαστικές αρχές είχαν ζητήσει την έκδοσή του, αίτημα  που δεν έγινε δεκτό από τον Άρειο Πάγο, καταδικάστηκε για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση σε 10ετή κάθειρξη ενώ αθωώθηκε για τις κλοπές. Εξέτισε την ποινή και αποφυλακίστηκε πριν τρεις μήνες από τον Κορυδαλλό, λαμβάνοντας υφ’ όρον απόλυση.