ΘΣΝ: Ελεύθεροι οι δύο νεαροί parkourίστες- Δικάζονται αύριο στο Αυτόφωρο

Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του με κουκούλα του μπουφάν του και μάσκα υγειονομικής προστασίας, εκ των δύο νεαρών συλληφθέντων βγήκε από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Με την κουκούλα του να έχει εμφανές λογότυπο “Error 404” (σσ στη “γλώσσα” των προγραμματιστών, έχουμε επιλέξει λάθος πληκτρολόγηση και αφορά διαδικτυακές σελίδες, και ιστότοπους που δεν οδηγούν πουθενά -γνωστά ως «dead links» ή «broken links») ο νεαρός εξήλθε του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς ανέβαλε για αύριο (10/05) την εκδίκαση της υπόθεσης για τους δύο 21χρονυς κουκουλοφόρους-παρκουρίστες, με αίτημα που υπέβαλλαν, ώστε να προετοιμάσουν την υπεράσπιση τους . Η Εισαγγελέας πρότεινε να κρατηθούν οι δύο συλληφθέντες αλλά το δικαστήριο ήρε την κράτηση κι έτσι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι δύο συλληφθέντες, βαρύνονται με οκτώ πλημμελήματα -εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για πράγματα (κατά συρροή), φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, απείθεια, εξύβριση λόγω και έργω, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κλοπή και παράνομη οπλοφορία (κατά περίπτωση).

Κατά την αποχώρηση του από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο νεαρός δράστης, ο οποίος πηδούσε από ταράτσα σε ταράτσα, δήλωσε τα εξής, «Ήμουν μέσα στο κτίριο, είχα δει κάποιο βίντεο που έδειχνε πως βάζεις φωτιά με σπρέι σε αυτό που έγραψες. Πάνω στον τοίχο ζωγραφίζεις κάτι ανάβεις με τον αναπτήρα και παίρνει φωτιά αυτό που έγραψες και επειδή κρέμονται τάπητες από το ταβάνι, παίρνουν φωτιά και η φωτιά πέφτει στο ισόγειο και φλέγεται το κτίριο. Πήρα έναν πυροσβεστήρα και σκάει από την θερμότητα. Πιάνω και άλλο πυροσβεστήρα και δεν μπορούμε να κατέβουμε γιατί ήταν κλειδωμένη η πόρτα. Ανεβήκαμε πάνω και λέω στον φίλο μου ότι “αν πάρει φωτιά η πόρτα της ταράτσας θα πηδήξουμε από την ταράτσα”. Και αυτό έγινε».

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το αν είχε ενασχόληση με το parkour, υποστήριξε ότι «έκανα τον σταυρό μου και πηδούσα», ενώ στο γιατί δεν κατέβηκαν από την ταράτσα με την προτροπή των αστυνομικών, ανέφερε ότι, «ήταν 30 αστυνομικοί και κάμερες και σας έλεγα να φύγετε αλλά δεν φεύγατε. Δεν φοβήθηκα αλλά δεν ήθελα να εκτεθώ σε τόσο κόσμο».

«Το σχέδιο ήταν το γκράφιτι να γίνει πάνω σε έναν πυργίσκο, πάνω από γνωστό υποκατάστημα αλυσίδας ηλεκτρικών ειδών. Ο φίλος μου δεν μπόρεσε να έρθει εκεί οπότε το έκανα μέσα στο κτίριο, το οποίο είχε ανοιχτές μπαλκονόπορτες. Όλο το οικοδομικό τετράγωνο συνδέεται με την εκκλησία, η οποία έχει σκάλα που οδηγεί στην ταράτσα» συμπλήρωσε. Για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε καταστήματα από τη φωτιά, ισχυρίστηκε ότι «έγινε κατά λάθος. Συγνώμη δεν το έκανα επίτηδες», και δήλωσε ότι (το γκράφιτι) «είναι μόνο η αρχή».