Γλυφάδα: Συνελήφθη Ανθυπασπιστής του Λιμενικού Σώματος για εμπρησμό οχήματος γυναίκας Αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος

Εξιχνιάστηκε και συνελήφθη Ανθυπασπιστής του Λιμενικού Σώματος ως δράστης για εμπρησμό οχήματος γυναίκας Αξιωματικού,  την οποία θεωρούσε υπεύθυνη για διαθεσιμότητα η οποία του είχε επιβληθεί για άλλη υπόθεση

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη (08/05) 45χρονος Ανθυπασπιστής του Λιμενικού Σώματος κατηγορούμενος για εμπρησμό, απόπειρα έκρηξης, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Όπως προέκυψε ότι ο 45χρονος Υπαξιωματικός του ΛΣ, ο οποίος τελεί σε διαθεσιμότητα απο άλλη υπόθεση την επόμενη της απόφασης του Αρχηγείου του ΛΣ, προκάλεσε εμπρόθετη πυρκαγιά (22/04) στο αυτοκίνητο γυναίκας Αξιωματικού του Λιμενικού η οποία υπηρετεί στο ΛΧ Σαρωνικού, με αποτέλεσμα την καταστροφή τού. Την ίδια ημέρα, απέρριψε και χειροβομβίδα στον προαύλιο χώρο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η Αξιωματικός του ΛΣ, η οποία δεν εξερράγη, εντοπίσθηκε (03/05) από διερχόμενο πολίτη και κλήθηκε στο σημείο το ΤΕΕΜ.

Από την κατοχή του Υπαξιωματικού του ΛΣ, καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες στις οποίες είχε παρουσία, κατασχέθηκαν το κινητό τηλέφωνο που κατείχε και το ιδιωτικό του όχημα, ως μέσο μετάβασης σε τέλεση της πράξης για την οποία κατηγορείται, καθώς και ο υπηρεσιακός εξοπλισμός που έφερε – πιστόλι, δερμάτινη ζώνη εξάρτησης, χειροπέδες, τρείς μεταλλικοί γεμιστήρες. Επίσης κατασχέθηκε πόσο #€100.000, χρήματα τα οποία θα κληθεί να δικαιολογήσει, επτά φυσίγγια «Hollow point» και δύο  καραμπίνες, και καραμπίνα άνευ αριθμού και λοιπών ενδείξεων.

Ο συλληφθείς Ανθυπασπιστής του Λιμενικού Σώματος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.