Άρτα: Πατέρας εγκατέλειψε στο αυτοκίνητο το μωρό τους, και το βρήκε νεκρό- Τον ενημέρωσε η μητέρα μετά από κλήση του βρεφονηπιακού σταθμού

Οι γονείς μετέφεραν νεκρό στο Νοσοκομείο της Άρτας το μωρό τους, το οποίο εγκατέλειψε για τρεις ώρες δεμένο στο παιδικό κάθισμα του αυτοκίνητου του, ο πατέρας του

Στα Επείγοντα του Νοσοκομείου της Άρτας, μετέβησαν (09/05-14:55) το μεσημέρι της Τρίτης, δύο γονείς με το 5,5 μηνών κοριτσάκι βρέφος τους, το οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρό.

Το πρωί της Τρίτης (09/05), ο 35χρονος Κ.Ζ. αναχώρησε για την εργασία του, και επρόκειτο να αφήσει στο βρεφονηπιακό σταθμό το 5,5μηνών κοριτσάκι τους. Υπό συνθήκες που αναμένεται να αποσαφηνίσει η προανάκριση, μετέβη στην εργασία του, στάθμευσε το όχημά του, ενώ στο βρεφικό κάθισμα είχε αφήσει δεμένο το μωρό, για περίπου τρεις ώρες. Ο πατέρας επιβιβάστηκε στο όχημα της ΔΕΔΗΕ και ακολούθησε το πρόγραμμα της Υπηρεσίας του, μέχρι τη στιγμή που δέχθηκε το τηλεφώνημα από τη σύζυγό του, η οποία μετέβη στο βρεφονηπιακό κι ενημερώθηκε ότι το μωρό δεν είχε παραδοθεί στις υπεύθυνες του σταθμού από το πρωί.

Ο πατέρας επέστρεψε στο χώρο στάθμευσης όπου είχε το όχημά του, και βρήκε το μωρό χωρίς αισθήσεις, δεμένο στο καρεκλάκι του, ενώ διέκρινε αφρούς στο στόμα του. Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άρτας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Οι γονείς σε ψυχολογική κατάρρευση, νοσηλεύονται σε ξεχωριστούς ασφαλείς θαλάμους του Νοσοκομείου της Άρτας. Η μητέρα ζητά εξηγήσεις από τον πατέρα του μωρού, και ο 35χρονος υπό την πίεση της συνειδητοποίησης της πράξης του, κατέρρευσε και εισήχθη σε νοσηλεία. Ενώ συγγενείς της μητέρας έχουν μεταβεί στο Νοσοκομείο Άρτας και απειλούν με λιντσάρισμα τον πατέρα του βρέφους, ο οποίος με εντολή Εισαγγελέα έχει συλληφθεί και τέθηκε υπό φρούρηση, για την εγκληματική του αμέλεια.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, «το προσωπικό έδωσε και τη ψυχή του να το επαναφέρει. Παρ ότι ήταν στην αλλαγή βάρδιας παρέμειναν στο νοσοκομείο οι πρωινοί συνάδελφοι. Μαζί με τους απογευματινούς, όλοι μαζί οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο έκαναν τα πάντα να το επαναφέρουν. Πέραν του πρωτοκόλλου. Δεν τα κατάφεραν. Δεν μπορούν να πιστέψουν το τραγικό τέλος του βρέφους. Βρίσκεται νεκρό στο νοσοκομείο».

Για τα αίτια του θανάτου του βρέφους διατάχθηκε νεκροψία- νεκροτομή και μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων.