ΘΣΝ: Εκδόθηκε στην Αλβανία με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, κατηγορούμενος για δολοφονία ομοεθνούς του, το 1997

Απόφαση έκδοσή του στην Αλβανία, άκουσε από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, ο 44χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων των Αλβανικών Αρχών

Ο εκζητούμενος είχε συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σε εκτέλεση ερυθράς αγγελίας διεθνών αναζητήσεων των Αλβανικών Αρχών για ανθρωποκτονία που τελέστηκε τον Αύγουστο του 1997 στην αλβανική πόλη Φιέρι με θύμα έναν ομοεθνή του, εξαιτίας οικονομικών διαφορών και είχε τεθεί υπό κράτηση. Ο ίδιος αμφισβήτησε ότι είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας πριν από 23 χρόνια όπως επανέλαβε και ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου. Δια του συνηγόρου του, υποστήριξε ότι το Αλβανικό Δικαστήριο τον καταδίκασε ερήμην σε ποινή πολυετούς κάθειρξης χωρίς προηγούμενη κλήτευσή του, και έθεσε ζήτημα ακυρότητας της απόφασης βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας. Κατά της παραπάνω γνωμοδότησης του Δικαστικού Συμβουλίου ο 44χρονος Αλβανός επιφυλάχτηκε για προσφυγή του στον ‘Αρειο Πάγο.

Ο 44χρονος Αλβανός κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει και τις Ελληνικές διωκτικές αρχές, καθώς, το 2003 είχε συλληφθεί για ένοπλη ληστεία σε τραπεζικό υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης και στην προσπάθειά του να διαφύγει πυροβόλησε εναντίον αστυνομικού με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει. Καταδικάστηκε σε  πολυετή κάθειρξη, και έλαβε υφ όρων απόλυση.